Dagen med stort D

Dagen med stort D är nu här! Eller ja bf är ju bara ett riktdatum men det är ju ändå ett speciellt datum som man längtat så mycket efter. Dock så har jag hört att det bara är 4% som föder på beräknat datum och den procenten är ju väldigt liten och jag är ganska säker på att vi INTE ingår i den. Men skönt att ändå ”vara i mål” även om ni är många som skrivit till oss att dom längsta och värsta dagarna är när man går över tiden. Många av er har skrämt mig med att ni gått över 16 dagar över tiden och alltså WOW, det är så extremt länge, jag fattar inte hur ni pallade. Det måste känts som en extra månad, minst??

Vi håller tummarna här iallafall att vi inte går allt för länge över tiden eller att det kickar igång redan inatt. Men det är nog för mycket att hoppas på. 😉

Har någon av er fött på beräknat datum? 😀

Comments 41
 • Rebecka

  Jag födde 4dagar efter bf. Nu är min son 2månader och 3dagar 😍
  Förlossningen gick på 4h. Du kommer klara det men ställ in dig på att det kommer göra så inihelsikt ont!

  Reply

 • Jenny

  Ja jag hade turen att föda på beräknat datum 28 juni 21.02 🙂 Första barnet och trodde jag skulle få gå över 14 dagar eller något sådant, har läst att förskföder oftast gör det så jag var beredd på det hela tiden😊
  Hoppas du får träffa erat lilla mirakel snart och hoppas förlossningen går super 🙂

  Reply

 • J

  Jag gick 3 veckor över tiden med Min mellanson och blev igångsatt för att det inte va så mycket fostervatten kvar. Om det inte vore för nåt sånt hade han kanske legat kvar än;) Det va 15 år sedan…
  Min yngsta va 2 v över tiden.
  Min äldsta kom v 36+2 så det kan verkligen se olika ut med dessa graviditeter.

  All lycka nu Jonna!
  Kram

  Reply

 • Emma L

  Jag hade turen och få min tös på beräknad datum😊
  Den 12/8-2018❤

  Reply

 • Linda

  Jag födde 16 dagar efter bf, det var jobbigt haha!

  Reply

 • Mia

  Jag födde mitt första barn på beräknad
  Förlossning , tog 22 h men gick bra 🙂 mitt 2 barn
  Kom två v tidigare och tredje barnet gick jag över
  2 dagar och det kändes långt.. 4de barnet kom i v 38 🙂
  Lycka till när er bebis kommer 🙂

  Reply

 • Alexandra

  Beräknad 5 okt men första bebisen men ingen bebis än 13 dagar.över blir i gångsatt nu på lördag om den inte vill komma innan.

  Reply

 • Jessica

  Min son är född 1 dag före beräknad tid:)

  Reply

 • Kim

  Jag födde min första 2 dagar inna bf och min andra var jag helt hundra på att jag skulle gå över tiden. Men 8 maj 2012 var hon beräknad och oj oj om du visste några dagar innan sov jag och sov kändes som jag inte gjorde annat än och sova. Vips så var bf där lämnade sonen på dagis. Och åkte för sista besöket hos barnmorskan. Och hon gjorde hinnsvepning kl 13. Den gjorde susen. Fy vilka värkar och 8 maj 2012 kl 18:15 var hon ute och låg på mitt bröst. Så ja vi fick på beräknade dagen. Helt underbart, jag tror erat troll kommer när hon är redo ❤️

  Reply

 • Kristine

  Barn nr 1 (Bf : 27 Juli 2011)
  Född : 24 Juni 2011

  Barn nr 2 (Bf : 17 Augusti 2012)
  Född : 7 Augusti 2012

  Barn nr 3 (Bf : 7 Augusti 2016)
  Född : 7 Augusti 2016

  Reply

 • Maria

  Har gått över tiden med Alla tre mina. Barn nr 1 kom samma dag(tog typ 16h från att vi kom in) vi skulle bli igångsatt, nummer två blev igångsatt(tog typ 13h från att de startade igångsättningen ) och trean startade spontant några dagar efter bf(tog typ 9,5h allt som allt från att värkarna började hemma tills hon var ute)
  Men som sagt dagarna efter bf känns långa och framför allt med första barnet då man inte vet vad som väntas av en osv. 🙂

  Reply

 • Josefin

  Min förstfödda kom på beräknad, lika som du hade jag ingen aning hur de skulle kännas
  Kvällen innan beräknad skulle jag få komma in för att få sömntablett för jag inte fått sova på något dygn, men när jag väl kom in visa de sig att jag var öppen 8cm så de vara bara till att föda barn. En fl behöver inte ta lång tid för förstföderskor.
  Lycka till när de är dax

  Reply

 • Ann

  Jag var beräknad till den 10 oktober, födde den 18 oktober, idag 😉

  Reply

 • Linnéa

  Båda mina barn har kommit på BF (man skojade om att min kropp kopplade samman med mitt extrema kontrollbehov). Första förlossningen 40 minuter, andra 25 minuter, det är så olika hur man reagerar på smärta men fantastiskt vad kroppen kan åstadkomma – jag önskar dig all lycka, det är en mäktig o märklig upplevelse!

  Reply

 • Pillan

  Båda mina prinsessor är födda på bf 😊

  Reply

 • Beatrice

  Hej. Min älsta dotter gick jag över 5 dagar. Sonen 14 dagar över. Minsta dottern kom på sin beräknad dag. Älsta är 10 år. Sonen är 2 år. Minsta dottern är 6månader.

  Reply

 • Kitty

  Jag gick över 9 dagar med min son, förstår att du är börjar bli lite less på att vara gravid ^_^
  Hoppas Lunabelle kommer snart ❤

  Reply

 • E

  Jag är född 3 veckor för tidigt, min mellanbror är född på beräknade dagen och nästan på beräknat klockslag och min yngsta bror är född exakt en vecka för sent. Min son är född en vecka efter bf med igångsättning och slutligen akut snitt.

  Reply

 • Lina

  Jag gick över 17 dagar med min första dotter! Helt sjukt länge, det var högsommar och jag svällde upp som en val de sista två veckorna. Till och med Crocs var för trånga. Hade tid för igångsättning dagen efter hon föddes, men oj vad jag ville få ut henne tidigare. Bebisen kommer när den är redo, det är bara att vänta 🙂

  Reply

 • Madeléne

  1a gick jag 1 vecka över tiden och fick en hinnsvepning för att sätta igång. 2a föddes på den dagen han var beräknad. Lycka till <3

  Reply

 • Lisa

  Va beräknad 23 mars. Vattnet gick den 20 och hon är född 21 🙂 Dagen innan vattnet gick så mådde jag konstigt. Kände mig orkeslös, lite illamående och massa förvärkar. Sa till min man att jag tror hon kommer inom 3 dagar. Hade rätt, haha!

  Reply

 • Alma

  Har bf 10 december och vill helst inte att jag går över tiden såpass länge att bebisen föds på julafton. Lycka till Jonna och Jocke, snart har ni eran flicka hos er❤️

  Reply

 • Marlene

  Jag var helt inställd på att gå över tiden då jag mådde så himla bra i min graviditet förutom ryggont och ischiasnerven i ena benet då. Men min tjej valde att komma dagen innan BF. Det tog fyra timmar från att jag kände första värken också. Hann vara på förlossningen i 1,5h innan hon kom ut😅
  Hoppas er lilla väljer att komma ut snart & att förlossningen går bra!

  Reply

 • Nettan

  Fick mitt tredje på bf-dagen 😊
  Hade turen att gå över som mest 3 dagar (första barnet). Det är ju den lilla filuren i magen som bestämmer r den ska it tyvärr 😉😋

  Reply

 • Elise

  Fick tyvärr gå 19 dagar över tiden innan jag blev igångsatt och 21 dagar över tiden föddes vår fina dotter. När barnet väl är ute så glömmer man att man har väntat längre än tänkt, man glömmer också allt som har varit jobbigt 😉 Stort lycka till, ni kommer klara förlossningen galant när den kommer 🙂

  Reply

 • Em

  Jag gick 11 dagar över tiden med min son och det var låååånga dagar.Han var 55 cm lång men vägde bara 3370 gram,står i hans förlossningsjournal att han var något tunn i hullet pga öveburenhet samt torr i huden av samma skäl.Så går man över tiden måste det inte heller bli en jättebebis.Stort lycka till!

  Reply

 • Carina

  Jag har 6 barn och de två sista kom på beräknat datum, alla andra har kommit tidigare så har aldrig gått över tiden.
  Hoppas att det inte dröjer alltför många dagar innan ni har er lilla bebis hos er.

  Reply

 • Jaezmine

  Gick över exakt 7 dagar efter bf men hade en snabb och fantastisk förlossning utan någon smärtlindring överhuvudtaget så snurra inte in dig på att det kommer göra sjukt ont för det gör det inte för alla 😊 Stort lycka till och hoppas du får en magisk förlossning! ❤

  Reply

 • Tessan

  Gick över 2 dagar, var få inställd på att gå över 2 veckor. Värkar satte igång och jag förstod inte ens att det var värkar, var inställd på att det skulle vara 70 resor värre. När slempropp försvann och vattnet gick fattade jag att det var dags🙈 inskriven typ 00:45 på natten och ca 4 timmar senare var första dottern född. Jag tog till mig det min bm sagt om att kroppen visste vad den skulle göra, och det visste den. Hade varit förberedd på att det skulle vara såå mycket värre än det var med en förlossning. Ta det lugnt, andas o lite på kroppen ☺️ All Lycka till Er!!

  Reply

 • Linnea

  Jag födde på bf 9/5-18 och det tog 1 timma och 40 minuter sen var hon ute🤗 hann inte få epidural eller något. Stort lycka till!!

  Reply

 • Angelica

  Lycka till såhär i sluttampen! Känns lite som man känner er för man håller koll varje dag om de hänt nåt hihi. Så spännande.

  Båda barnen är födda med planerat snitt, sonen bf -4 och dottern bf -9. Skönt att slippa värkar, gå över tiden o att man aldrig kom till bf faktiskt 😛

  Reply

 • Jenny

  Min slempropp gick dagen innan bf. Mitt vatten gick på kvällen när det var bf. Dagen efter bf kom min son 13 Juni 2017. Det var mitt första barn och väntar nu mitt andra barn. Får se om den vill vara lika punktlig som sonen.

  Lycka till!

  Reply

 • M

  Med första barnet födde jag 3 dagar för tidigt och med andra barnet blev jag igångsatt för hon va så stor. Kom ut en prinsessa på 4310 g. Va beräknad 11e men hon föddes 5e. Lycka till när det är dags
  Väntar med spänning 😊💕

  Reply

 • Carolina Larsson

  Jag hade 3 veckor 2dagar over deadline !! So take ut easy!!
  All the best

  Reply

 • Erika

  Jag födde första dottern på beräknat, tog ca 7 timmar. Andra dottern föddes 3dagar tidigt och tog knappt 3,5timme. Så de är så olika från person till person verkligen 🙂 Lycka till 😃

  Reply

 • Josefine

  Min dotter kom på bf-dagen, 12 juli 😍

  http://nouw.com/sjosefine

  Reply

 • Elin forslund

  Jag ploppa ut en vecka tidigare än beräknat jag föddes 28 juli men skulle egentligen födas 8 augusti, det skulle vart lite häftigt om jag föddes då för att min syster som är 28 föddes 4 april så 2004 på hennes födelsedag var det ju 04/04-04 min bror föddes 11november så 11/11-11 år 2011 och om jag hade föds den 8 augusti skulle det blivit 08\08-08 😅💕 år 2008 är 17 nu och min bror 25 så skyller väldans många år på oss för var inte planerad men jag blev till endå

  Reply

 • Erika

  Min mamma fick 6 st barn och hon gick över tiden med allihopa! Varje barn vart född månaden efter den egentligen skulle ha tittat ut, så jag kan bara tänka mig vad jag har att vänta mig

  Reply

 • Sofia

  Värkarna började tidig morgon den 24:e och han är född med kejsarsnitt den 25:e på bf.
  Sagt till sonen (som är en stor följare av er) att ert barn kommer nog på hans födelsedag nu på torsdag.

  Reply

 • Marielle

  Jag födde vecka 36+5 en månad förtidigt, 5h förlossning och första barnet. Minst sagt chockad när min dotter hade sä brottom ut. Men allting gick superbra och du kommer klara det!!! Vattnet gick 06:10 på morgonen och hon var ute 11:35. 😅. Det är så häftigt att föda barn! Lycka till när det är dags!! Kram

  Reply

 • Emma

  Vår första kom 5 veckor förtidigt, på tredje igångsättningsförsöket. Vattnet började sippra 6 veckor innan bf. När förlossningen väll kom igång efter tredje försöket kom han på 4 timmar från första värk. Blev dock kvar på sjukhuset i 2 veckor för han hade lite problem med vikten.

  Vår andra valde att stanna kvar hela graviditeten, va på kontroll den 12 april på bf och det vissade sig att jag nästan va 4 cm öppen. Hade inga förvärkar så blev väldigt chokad. Bad om en hinnsvepning och trodde det skulle hjälpa direkt då jag va öppen så mycket redan, men inget hände. Vaknade 02.50 den 13 april och märkte att slemproppen hade gått, gick på toa och sedan la jag mig o somna direkt. Kl 03.20 vakna jag igen med full värkarbete med 3 minuter mellan värkarna. Kl 06.52 kom hon ut till oss, han inte va på förlossningen en timme ens, skönt 😀

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *