Slemproppen

För ett tag sedan så kom ju lite lite av min slempropp ut och det var i lite blodaktigt slem men nu efter en jäkla massa värkar idag så kom en större del av den ut och den var gul och slime-grön och verkligen jätte vidrig. Sånt där ingår ju verkligen i min fobi jag pratat mycket om tidigare och jag bara rös i hela kroppen när jag såg det. Dock så vart jag ju självklart glad eftersom att ”någonting händer” för det är ju det man bara går och väntar på just nu.
Värkarna har ändrat sig både på plats och smärtskala så nu håller jag verkligen tummarna att dom blir så pass täta att lillen vill titta ut SNARAST!

Dessa dagar över tiden har vart dom längsta i hela mitt liv, jag förstår inte hur ni som gått över tiden med 14-16 dagar har pallat det psykiskt…? 😳

Comments 9
 • Jessica

  Jag förstår känslan. Jag gick över 18 dagar med min första, det va pest pina. Men helt plötsligt gick vattnet – och världens bästa upplevelse på de. 😍❤️

  Reply

 • Teddi

  Det är nog snart dags 🙂 Att gå över tiden är inte kul. Väntan känns så lång. Mina tre graviditeter har jag haft som du från bf, slemproppen har lossnat och haft ont men att det inte är regelbundet. Med bara en har vattnet gått. Sen plötsligt har det ändrat sig, mer ont och man bara vet att nu är det dags.

  Reply

 • Camilla

  Att slemproppen lossnar är ju ett tecken på att livmodertappen håller på att mjukas upp, så dina förvärkar gör stor nytta! Det brukar kunna gå ganska snabbt när de riktiga värkarna sätter igång då man har såpass rejäla förvärkar som du har! Det känns tryggt att ni har nära till sjukhuset💕 stort lycka till. Vi väntar med er😘

  Reply

 • Sophie

  Jag brukar tänka bf-månad istället för på ett visst datum. Det är precis lika normalt att bebis kommer 2 veckor efter gissningsdatumet som 2 veckor innan. Överburen är man inte förrän man passerat dom där 14 dagarna. Jag tror att väntan känns längre om man fokuserar mycket på ett visst datum. Snart kommer hon! ❤️ Tänkte faktiskt tipsa om denna drink. Den fungerar VÄLDIGT ofta! ☺️ Viktigt att alla ingredienser är med. https://babyzblogg.se/2018/02/08/forlossningsdrinken/

  Reply

 • BF juni 2018

  Jag förstår precis vad du/ni går igenom. Våran prins kom ut 15 dagar över tiden, hade tid för igångsättning den 16/6 kl 9.00 men vattnet gick 14/6 och värkarna satte igång på eftermiddagen den 15/6 och den 16/6 kom han ut efter ca 45 timmar, varav ca 20 timmar med värkar. Dem räknade att förlossningen startade i samband med vattenavgången men det tog nästan ett dygn innan värkarna tog över. Själva förlossningsarbetet höll på i typ 11 timmar innan det avslutades i akutkejsarsnitt. Två jobbiga dygn men oj så underbart de känns nu efteråt, minns inte ens allt de jobbiga då de var så värt de <3

  Reply

 • Betty

  Själv gick jag 3 veckor över tiden me första barnet de va hemskt men tillslut kom värkarna igång men öppnades bara 4,5 cm sen stop inte ens droppet för att få de fortsätta funka så för mig vart det tyvärr kejsarsnitt men förstår din frustration de va inte kul gå så mycke över.. Kram och lycka till snart är ni föräldrar 💖💖

  Reply

 • Camilla

  Att slemproppen går är ju ett tecken på att livmodertappen mjuknar och det brukar inte ta så lång tid efter det tills förlossningen sätter fart! Då kan det gå fort eftersom du har så mycket värkar redan så det är skönt att ni har nära till förlossningen😘 stort lycka till nu❤️ Vi väntar med er💕

  Reply

 • Mjau

  Förstår vad ni går igenom. Vi gick 9 dagar över BF och hade typ gett upp hoppet. Dagarna bara gick och det fanns inga tecken på att det var nära. På den 7:e dagen, en lördagskväll, lossnade en större mängd slempropp, lite blodblandad. På natten, ca 6 timmar senare, vaknade jag av lätt mensvärk som kom och gick. En gnutta hopp. Det fortsatte tack och lov så hela Söndagen. På natten till Måndagen började det göra svinont. Då fanns det ingen tvekan längre om att det var igång på riktigt. Vi åkte in till förlossningen efter ett par timmar, var då öppen 5cm, så vi blev kvar där. Det dröjde sedan ungefär 12 timmar till innan hon äntligen kom ut. Från latensfasens start till sista krystningen tog det ungefär 44 timmar (utan sömn) och det var värt varenda sekund.

  Ni har något väldigt stort och otroligt fint framför er 😀 Världens bästa upplevelse.

  Hoppas hon vill titta ut snart och lycka till!

  Reply

 • Julia Hedström

  Jisses känns som igår jag satt och grät över att inget hände, 9 dagar över tiden fick jag igångsättning pga minskat fostervatten och blev startar med cycotec krävdes 3 doser innan värkarna kom som en blixt från klar himmel.. lång historia kort slutade med att hjärtljuden försämrades, hans huvud låg snett, navelsträngen 2 varv runt halsen och ett akutsnitt.
  Men när jag idag en månad senare ligger med min älskade pojke på bröstet tänker jag bara hur värt de var med väntan, frustration, smärta, tårar och rädslan.
  Strax är de din tur Jonna och jag förstår verkligen exakt hur svårt de är att gå över tiden speciellt när man haft de otroligt svårt att bli gravid så känns dom här ”extra dagarna” som yttlifare 9 månader.
  Men kämpa på snart är er guldklimp här!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *