I LOVE U!

Har suttit en stund och läst era kommentarer om era historier om när era barn valde att titta ut och alltså wow jag blir fan så rörd när jag får höra historier om gravida, förlossningar och bebisar.
Och jag kan inte sluta tänka på HUR JÄVLA STARKA NI ÄR!!
För det första eloge till er som haft helvetes graviditeter och tagit er igenom dom hur kämpat det än har vart. Endel av er har verkligen berättat om mardröms senarior.
Och sen vill jag också hylla er som gått över tiden med mååååånga dagar och veckor.
Jag frågade ju er hur ni hade psyke till det då både jag och Jocke känner hur vi bara dras ner och blir mer och mer deprimerade nu men wow vilken styrka ni gav mig av era historier.
Tack verkligen!! Vilka kämpar!
Jag vet inte om det är världens hormonboost jag fått nu när jag sitter här med tårfyllda ögon och tänker på hur starka och fina ni är men tusen tack verkligen att ni vill dela med er av era historier det är väldigt intressant för mig att läsa och tack för att ni ger mig styrka och peppar mig igenom dessa långa dagar tills vårt lilla mirakel och tidsoptimist väljer att titta ut.

NI ÄR GRYMMA!!!!

Comments 21
 • Sophie

  I väntan på lilla prinsessan så kika in här, så otroligt peppande videos! ❤️

  https://www.facebook.com/groups/98718282961/permalink/10153216625012962/

  Reply

 • Susanna Johansson

  Ni är bäst 😙 jag följer er och håller mig uppdaterad vad som händer. Jag känner er inte personligen men ni verkar så underbara, så roliga och underhållande. Ni är så fina ihopp, the perfect match 💏Tillsammans är ni starka, glöm inte det. Tänk vad ni två har skapat tillsammans, tänk vilken skatt som kommer att förkylla erat liv. Väntan är jätte jobbig, jag gick över 7 dagar bara det kändes som en evighet samt en förlosning som tog 36 timmar. Sen fick både jag och min dotter en infektion så vi fick ligga kvar i 2 veckor !!! det var nog det värsta att bara vänta på att infektonsvärderna skulle gå net så vi fick åka hem. Så själva förlossningen tog sin lilla tid men efter kändes den väntan som en liten sekund, all frustation, rastlöshet var som bortblåst.
  Jag hoppas att hon kommer till er snart och önskar er ett stooooort lycka till. Puss och Kram på er.

  Reply

 • Nina

  Hej. Tänkte bara tips om den gigantiska buffén som Olearys på MOS har. Eller jag hoppas att dom har kvar den iaf 🙂
  Kram

  Reply

 • Louise

  Vad är vitsen med att bara sitta inne och vänta? Jag förstår helt klart att ni inte vill åka allt för långt bort, men även när det väl har dragit igång kommer det finnas gott om tid att ta sig in. Min första förlossning tog 26 timmar efter vattenavgång och regelbundna värkar. Sannolikheten är inte allt för stor att få en snabb förlossning första gången, kroppen vet inte riktigt vad den ska göra och det vet inte psyket heller. Men lycka till när det är dags iaf och hoppas allt går bra! ❤️

  Reply

 • Ida-Maria

  Det är ni som är grymma. Ni kommer bli underbara föräldrar. Jag har följt er genom hela graviditeten.

  Reply

 • Jill

  Att gå över tiden är inte alls kul. Fogarna gör ont. Går omkring som ett hormonmonster och fräser åt allt oc alla.
  När jag gått över tiden med min mellandotter och var helt mentalt slut fick jag hjälp med en igångsättning på sjukhuset. Jag orkade verkligen inte en enda dag till. Gick bokstavligen på knäna och drev min man tillvansinne.

  Efter fyra timmar från de startade igångsättningen var hon ute. Vilken lycka det var.
  Om inget händer kontakta mödravården och be om hjälp. Det är tungt det är jobbigt. Snart är hon hos er. ❤️

  Reply

 • Sonja

  Det är jobbigt och gå över tiden ❤
  Själv varit med om det bläää
  Sänder massor av styrkekramar ❤❤❤
  Hoppas hon vill titta ut snart till er ❤❤❤

  Reply

 • anonym

  Ett förslag: Kör en kort live från hotellet, om ni har möjlighet. Bara typ 2 timmar eller något sånt, ni kanske kan testa saker som ska sätta i gång förlossningen eller någon enkel lek.

  Reply

 • Helena

  Du måste prova akupunktur för att sätta igång förlossningen, det har funkat helt otroligt bra alla 3 gånger för mig 🙂

  Reply

 • Veronika

  Ha sex fina ni!!! Kör! Det kan veeeeerkligen do the trick!

  Reply

 • ToT

  23-25 är det nog dags, kanske. eller 30 Okt.
  Problemet Jonna är er väntan. Ni har väntat i veckor. Jag har 4 barn. Jobbade samma dag jag åkte in och födde. 1.. a barnet tog mig 62 timmar med akutsnitt till slut. Började på dagen d men föddes 2 dagar över då då. Barn nr 2 gick jag över 14 dagar. 3. barnet kom när det var dags och sista 4..e barnet kom en vecka för tidigt då jag med dom sista två fick problem med njurarna. Fick njursten och vidgade njurbäcken. Hade ont en vecka innan med sista så jag åkte upp, fick en spruta mot njurarna, fick dagen efter. Jag har trots så mycket sjukdomar levt normalt och varit på jobbet sista dagen. Dagarna jag skulle fått och runt om var jag och kolla barnsaker, jag gick ute och gick. Väntan tar knäcken på en. Gör nått. Det är inte vanligt att en förstföderska föder på 50 minuter. Jag har haft supersnabba öppningsskeden från början till slut men hunnit upp ändå. För att få igång, Rör dig. Jag vet, ont, jag vet, för jag har fel i kroppen och har världens värsta bäckenbesvär, kunde knappt gå runt kvarteret. Använde bälte, värktablett och ut och gick. Så min långa harang du somnat till, lev som vanligt. Ni hinner till sjukhuset. Ni vet väl att man kan ringa både polis, ambulans och brandkår som åker före om det är akut. Alltså 112. Lycka till nu.

  Reply

 • Linda Nissinen

  Jonna!
  Läste precis din instastory. Jag vet att det inte hjälper dig ett dugg just nu men jag vill ändå säga att jag vet exakt hur det är.
  Mina tre barn är alla födda efter bf. Jag hatade varenda ny dag. Varje ny dag över bf kändes som nio nya månader. På riktigt! Jag hatade allt och alla. Vägrade tom svara i telefon eller på sms för jag visste att det bara ringdes för att kolla av status på magen och bebis. Ville be alla dra åt helvete. Jag trodde tom att det inte ens fanns någon bebis därinne. Att vi blivit lurade eller att det blivit något fel på ul osv. Tänk va störd man kan bli av en graviditet 😂
  Jag vet att det inte hjälper att höra att bebisen kommer när den är redo osv men jag vill ändå säga att all väntan kommer så småningom vara värd det. Jag vet det av erfarenhet.
  All lycka och kärlek till dig och din familj. Puss och kram

  Reply

 • Linda

  Fina Jonna om du inte orkar så kan du ringa din barnmorska att du vill de sätter igång dig på förlossningen. Barnet e färdig utvecklat så då kan de faktiskt sätta igång. De gjorde på mig. Man måste säga till de ordentligt. Världens finaste Jonna❤️😘snart kommer er fina dotter❤️Men ring din barnmorska förstår det är jobbigt nu såg på Instagram.
  Kram

  Reply

 • Sara

  Førstår såå mycket vad du menar.. jag har føtt båda mina i Norge, gick 7 dagar øver tiden så till slut blev jag vansinnig och tjatade till mig en ”hinnsvepning” med båda barnen. Hær får man komma på vurdering av igångsættning 7 dagar efter bf. RIKTIGT effektivt ær det!! Men, tappen måste vara mogen før att det ska fungera. Nær du væl fått det så ær det bara att sætta igång och springa i trappor, promenera, køra på med færdknæppen (funkar bæst om han kommer i dig, dom dær små rackarna ær starka triggare).. Jag ær på riktigt lika spænd som er 😂

  Reply

 • Helena

  Bebis kommer när den vill😀 gick över 7 dagar med första och 19 dagar med andra hon kom av sig själv på samma dag jag skulle bli igångsatt👍😀men tråkigt att vänta…jag vet😀 lycka till❤️

  Reply

 • Linda

  Jag gick över tiden med 2 veckor. Blev tillslut igång satt då jag bara vara öppen 1-2 cm och inte mer. Jag försökte umgås med mina kompisar så mycket som möjligt så jag slapp tänka på det.

  Reply

 • Nathalie

  Håll ut snart är eran belöning här och då kommer det att vara värt all väntan

  Reply

 • Pernilla

  Jag gick över tiden 16 dagar så jag förstår verkligen känslan! Ibland ville man bara grina och skita i allt! Men sen när hon kom…. allt var som bortblåst, alla jobbiga känslor, all värk och alla jobbiga känslor ersattes mot det mäktigaste känslorna jag varit med om!
  Det är så sjukt jobbigt att gå över tiden men snart får ni träffa eran största kärlek ❤
  Lycka till sen när det sätter igång, det är världens häftigaste upplevelse ❤

  Reply

 • Elin

  Åh förstår er! Blev självmordsbenägen ju längre jag fick vänta. Men 11 dagar efter BF föddes finaste tjejen på min FÖDELSEDAG! Så nu firar vi tillsammans för resten av våra liv

  Reply

 • M.N

  Om inte annat så föreslå en hinnsvepning! Kan också vara rätt effektivt, sex och orgasm likaså 😉

  Reply

 • Tumelisas

  Hej fina jonna!
  Här är ännu en som har gått över tiden med båda mina barn!
  Nr1 7dagar (2.5år gammal) och nr2 (som är 4mån gammal) 13dagar.
  Det suger apa men all väntan är verkligen som bortblåst när hon väl kommer! 😍

  Tips på saker att göra för att fördriva tiden:

  Bygg 1000bitarspussel (slukar sjuka mängder tid)

  Rita i ritböcker för vuxna

  Titta serier

  Planera framtida videos eller filma klipp som ni kan lägga upp kanske dom 2 första veckorna då ni vill lägga all tid på bebis utan att känna att ni måste filma.

  Tex förväntningar inför förlossningen, gissa hur förlossningen kommer gå till, vilken smärtlindring tror du att du kommer använda. Osv

  Tips på huskurer som säkert inte alls funkar men som får er att känna att ni aktivt gör något i väntan på er lilla tjej.

  Drick Hallonbladste. Innehåller oxytocin som sägs kunna starta en förlossning. Det förstärker värkarna och sägs kunna minska blödningar osv efter förlossningen och korta ner förlossningen. (Jag drack det med barn nr två och den förlossningen tog 2h från första känning och jag blödde mycket mindre än första gången)

  Käka ananas som också innehåller oxytocin

  Testa färdknäppen utsöndrar också massor av oxytocin

  Osv osv..

  Båda mina förlossningar har startat under natten med direkt svin elaka värkar, jag kände direkt att dom var inget jag tidigare känt (hade extrema mängder förvärkar och sammandragningar) det fanns ingen som helst tvivel om att det var förlossningsvärkar . Dom kom direkt med 3min mellanrum

  Min första förlossning tog 12h från första värk och den 2a tog 2h från första värk

  Med andra barnet åkte jag in på måndagen och fick en hinsvepning då jag var spyless, hon avrådde oss starkt från igångsättning då hon så att riskerna är större att det slutat med akutkjejsarsnitt osv så jag åkte hem igen öppen 3cm redan då och på onsdag natt vaknade jag av värkar och 2h senare så var han ute🙈.

  Alltså herregud ursäkta väldens längsta kommentar, men jag känner så mycket med dig just nu och jag vill så gärna skriva något för att ljusa upp dina tankar i väntan på eran gobit!

  Sist men inte minst! Ett stort jäkla lycka till när det är dags! Är så avis på dig som har en förlossning framför dig. Att föda barn är utan tvekan det bästa jag någonsin har gjort och jag hoppas att du kommer att känna som mig när du har gjort det! Stor kram💪❤

  Min första förlossningsberättelse hittar du på min blogg och min andra förlossningsberättelse hittar du på min Instagram @tumelisas2.0

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *