7 dagar över tiden…

Nu har vi gått över en hel vecka över tiden och det är verkligen den längsta veckan i hela vårt liv.
Jag mår väldigt psykiskt dåligt och är deprimerad.
Jag uppskattar ingenting längre och jag vill bara skrika åt alla som pratar med mig.
Självklart är det inget jag egentligen vill men antar att det är så här man känner denna tid.
Jag börjar också få väldigt konstiga tankar, typ som att jag aldrig kommer att föda, att jag inbillat mig hela graviditeten för att jag längtat så mycket till att bli gravid osv.
Man får verkligen psykos av det här och jag längtar så mycket tills vi kan få en normal vardag igen.

Comments 52
 • Hanna

  Vet precis hur du känner! Gick över 11 dgr med första, 3dgr med andra o 8 dgr med tredje barnet. Man tror att magen alltid kommer vara kvar. Men snaaaart är det er tur ska du se 😍
  Kram

  Reply

 • Sergej

  Snarare än du anar så är ni föräldrar:)

  Reply

 • Preggo

  Jag sitter i exakt samma sits, ligger två dagar efter dig. Försök att tänka positivt, snart är dom här våra små älsklingar. För exakt ett år sedan på dagen, förlorade jag mitt förra barn jag bar, det var så hemskt. Därför är jag så otroligt tacksam för det här lilla livet i min mage. Precis som du också är såklart. Vi har båda fått kämpa fast på olika sätt. Jag vill ge dig en styrkekram och sända dig all kärlek. ❤️

  Reply

 • Caroline

  Kan garantera att inom 4 dagar kommer bebis komma. Tänk att det finns ett slutdatum vare sig det startar av sig själv eller med hjälp av igångsättning 💖 jag gick över 11 dagar . Men förstår att det är jobbigt och man ogillar alla som tjatar och frågar hela tiden. All lycka till , till er.

  Reply

 • Nina

  Tycker din mage pekar mkt mera nedåt på denna bild än den förra bilden du har lagt ut i tidigare inlägg vilket är ett tecken på att bebis ankomst är väldigt nära nu 😀 Stort lycka till med förlossningen!

  Reply

 • Sassa

  Jäklar vad magen har sjunkit bara från bilden igår tills idag! Håller tummarna att hon kommer snart:)

  Reply

 • Susanna

  Det ser ju ut som att det är nära när man ser din gravida mage, för oj vad den är långt ner nu, de brukar ju göra det i slutet. Skulle vilja säga hon kommer snart, snaaaaaarrt? Tänker du nog snart är alldeles för länge, ja jag håller med dig. Vardagen kommer, men de kommer aldrig bli som förut livet kommer vändas upp och ner som en berodalbana. Men fy fan så stort det är, ursäkta ordvalen.
  Vet att jag kanske inte kan muntra upp dig upp dig men måste bara berätta när syrran skulle ha barn…hon väntade också evighet kommer inte exakt ihåg hur lång tid de tog men hon försökte verkligen allt för att starta igång allt. Det roligast var när hon skulle ner till tvättstugan och hon sätter sig på en sådandär gamal centrifug som det finns i vissa tvättstugor när man bor i lägenhet. Ja de blir kanske bara roligt när man ser de med egna ögon, men där satt hon på centrifugen och skakade…jahaja jag dör så roligt de var.

  Kram kram på er båda två håller tummar och tår nu att det sker nått nu.

  Reply

 • Maria

  Vet precis hur du känner Jonna. Jag gick över 12 dagar innan förlossningen tillslut startade av sig självt. Har aldrig någonsin mått så dåligt psykiskt i hela mitt liv och avskydde att höra ”bebis kommer när bebis är redo”. Kände mig snuvad på hela graviditeten. Mitt enda tips är ta dag för dag, ställ in dig på igångsättning för det är det datumet då du faktiskt vet HELT säkert att det kommer sättas igång om inget händer innan, ha någon liten aktivitet bokad varje dag för att iallafall komma utanför hemmet och få luft. Håll ut, snart är hon här, tro det eller ej men varje dag som går är en dag närmare <3 Du är stark!

  Reply

 • Beatrice

  Jag gick över 14 dagar med min son.

  Reply

 • Emma Nilsson

  Jag lider så med dig! Förstår exakt vad du menar. Vill bara, i all välmening, be dig ta kontakt med din bm om du känner depression, ledsen osv. Det är lätt att man hamnar i förlossningsdepression. Jag är en av dom som gick ner mig ordentligt. När min andra dotter föddes, så ville jag inte ha henne. Fick tvinga mig själv att hålla henne, ge henne mat osv. Kände sånt illamående när jag hade henne. Går inte att förklara. Nu hade jag gått ner mig ordentligt innan jag tog emot hjälp. Min sambo tog allt ansvar och han gjorde det toppen. Så dottern vanskötes inte! Idag är hon 2år och vi är bästa vänner! ❤️

  Reply

 • Pia

  Jag lider verkligen med dig och förstår så väl vad du menar,men jag kan intyga att hon kommer men som sagt är väntan olidlig.
  Önskar er all lycka.

  Reply

 • Emma

  Relaterar! Har 4 barn och har mått så oerhört dåligt av att gå över tiden. Det värsta jag varit med om är 11 dagar över tiden. Då krävde jag att få bli igångsatt, mådde så oerhört dåligt. Har fått bli igångsatt varje gång då jag dels går över tiden massor och dels haft oerhört snabba förlossningar från halvvägs in tills bebis är ute. Nu senast gick jag från 6 cm öppen till att bebis var ute på 2 min…

  Men! När man jämför dina två senaste bilder så ser man tydligt hur magen sjunkit! Jag tror faktiskt att er bebis är på god väg nu.
  Skulle jag ha fel så tänker jag att du kanske ska prata med förlossningen om en igångsättning. Ibland får man stå på sig! Dock vill jag tala om att en igångsättning i regel gör mer ont än när kroppen själv får bestämma, men om kroppen börjat mogna för förlossning tror jag inte att det gör så stor skillnad.

  Lycka till när det är dags, försök bli kompis med lustgasen för den är kanon! När jag fick min första så var jag lite rädd för att vara en ”jobbig” patient, men var tydlig med vad du vill. Gör det som känns bäst för dig så att du får en så då förlossning som möjligt.

  Kram

  Reply

 • Minna

  Om senast en vecka blir du igångsatt så håll ut!!! Tänk på belöningen som väntar❤️ Er fina dotter❣️

  Reply

 • Sandra

  Jag gick också över tiden med alla mina 3. Med första 2 dagar, med andra 3 dagar och med tredje 7 dagar! Jag kände precis som du gör, jag mådde jättedåligt psykiskt och det kröp i hela kroppen.
  Min bm gjorde en hinnsvepning 2 dagar innan han kom, vet inte om det var det som hjälpte igång det eller inte men värt att testa om du inte redan gjort det.
  Lycka till!

  Reply

 • Mathilda

  Wow, din mage har verkligen sjunkit sen förra bilden! Snart kommer hon! Du är så fin!

  Reply

 • Malin

  Hej Jonna. Min 1a dotter föddes 17 dagar över tiden med igångsättning dag 15. Jag minns hur frustrerande det var för mig. Man snörar ju in sig på ett datum trots att v 38-42 är helt normalt. Andra dottern kom 8 dagar över tiden och då kändes det inte alls jobbigt för jag hade räknat med 14 dagar. Jonna nu har du gått 1 vecka över tiden så alldeles snart har du ditt barn. Jag skulle tro att värkarna kommer igång dag 8 eller 9 om jag bara spontant gissar😊 Lycka till

  Reply

 • Nathalie

  Jag lider med er men snart är belöningen här

  Reply

 • Mette

  Dessa övertidsdagarna kommer vara ett minne blott när tösen är kommen❤️

  Reply

 • Annika

  Jag vet att det inte är någon tröst men du kommer att föda snart,du har redan gått sju dagar över tiden.
  Snart kommer dom sätta igång dig om inget händet. Tror det är efter två veckor från bf.
  Vet själv vilket litet helvete det är att dagarna går,känns som en evighet.
  Jag hoppas verkligen att du föder snart.
  Lycka till.

  Reply

 • Isabelle

  Jag gick över 1 vecka och sen gick vattnet men inga värkar så det blev igångsättning 3 dar senare 😊 Njut och passa på att sova, man får världens bästa belöningen och läget ni är i nu kommer du glömma väldigt fort. Denna dag kommer aldrig tillbaka så tänk positivt, du har redan avverkat 1 vecka kan inte va så många dar kvar 😚

  Reply

 • Denise

  Hoppas hon kommer snart så du är så fin Jonna lycka till på förlossningen när det är dax❤️

  Reply

 • Mikaela

  Ser att din mage sjunker mer och mer. Det gjorde min med den sista veckan typ och igår födde jag en tjej. Hade bf idag så behövde inte gå över men den sista tiden är man väldigt otålig.

  Reply

 • M

  Gick över 4 dagar med dottern, sen fick ja sättas igång då ja mådde dåligt o hade graviditetsklåda i 1 månad o inget hjälpte. Dock va ja ej mogen o öppnad men de tog gel o kvällen/natten va ja öppen 3cm o mogen o hade starka värkar men morgonen så va ja så öppen o ner på fl o fick eda o lite lustgas sen på 4 timmar va hon ute.. sen försvann mitt mående o klådan direkt 🙂 Så be annars om igångsättning . Du kan iaf kolla om du är mogen o öppnat dig. Med sonen tog de hål så vattnet kom o dagen efter va han ute på beräknad dag, då ja hade haft såna värkar innan men va snart 8år sen . Så igång sättning på båda barnen så 🙂 . Stå på dig hur du mår till fl. de kan ju kolla dig om du är mogen o öppen, då kan de ta hål så blir du kvar tills bebis är ute

  Reply

 • inez

  asså kan ni lägga upp en video idag?
  ALLA KÄRLEK TILL DIG! 🙂

  Reply

 • Kicki

  Hejsan
  Det är fullt normalt att må så . Jag har fött 4 st barn och gått över 2 gånger. Känns som man börjar om. Men du är så stark gumman. Håller tummarna för dig nu att det hände något snart.
  Kramisar 💝💝💝💝💝

  Reply

 • Tina

  Snart är väntan över. Förstår också att dagarna går som på autopilot då ni bor på hotell och vill hålla er nära om något händer. Men kanske skulle det muntra upp att planera in något roligt, som ändå ligger i närheten av sjukhuset. Biobesök? Går ju att ta med extra kläder OM vattnet går. Och blir värkarna för starka, avbryter man besöket. Gillar ni museum? Gå och få pedikyr eller manikyr? Ta promenader runt om på fina ställen med bilen i närheten? Spela in en challage? Jag förstår att det känns som man vill gräva ner sig i väntan och att man blir psykotisk. Jag gick inte över tiden, men minns att tiden från då dagar kändes som veckor. ..

  Hoppas er flicka snart tittar ut, snart är kanske inte just idag, men kommer hon inte ut av sig själv får du snart ett datum att rikta in dig på när du sätts igång.

  Reply

 • Kicki

  Håller tummarna för er. Vet hur det känns. Många kramar 💝💝💝💝💝

  Reply

 • Karin

  Hej fina ni!
  Usch ja- sååå jobbigt att gå o vänta…. o nog mer när man inte ens är hemma o kan gå o småplocka… Men för varje dag som går- ju närmre kommer ni förlossningen ❤
  All kärlek och styrka till er o srort lycka till när det är dags❤❤

  Reply

 • Kristina

  Jag vet hur det är att gå över tiden.
  Men önskar er all lycka nu
  Kramisar 💝💝💝💝

  Reply

 • Karoline

  Fina Jonna!
  Mådde precis som du beskriver. Att jag hade hittat på att jag va gravid och va skendräktig. Och jag HATADE alla kommentarer! Höll på att bli tokig. Stängde tillslut av telefonen och sociala medier stängde in mig och ville inte göra någonting. Min son kom 17 dagar över tiden (blir 3 v i morgon) igångsatt på dag 15.
  Försökte tänka på det datum som jag visste att han senast skulle komma fr att orka. All styrka till dig! Kram

  Reply

 • Marie

  Förstår dig! Jag gick 8 dagar över tiden med min första. Det längsta 8 dagarna i hela mitt liv. Jag gick till barnmorskan för att jag fick för mig att jag läckte fostervatten. Det gjorde jag inte visade det sig. Väl där fick jag en hinnsvepning. Pang bom samma natt drog värkarna igång. Vet ej om det var tack vare hinnsvepningen men ut kom barnet iaf. Försök att bara vila och äta allt gott som du gillar. Samla energi till när förlossningen väl drar igång. Varje dag är en dag närmare ditt lilla mirakel ❤️

  Reply

 • Emma

  Det är nära Jonna 💕💕

  Reply

 • Anna

  Prova med hallonbladsthe, det har en viss igångsättningseffekt.

  Reply

 • Linda

  Du kan ringa din barnmorska eller förlossningen och säga att du vill bli igångsatt. Det går eftersom barnet är färdig utvecklats o redo att födda. Det fungerar i visa kommuner. Men om du mår dåligt så mår ju barnet dåligt i magen o de borde de ta hänsyn till. Ring och kolla❤️❤️❤️ Annars kommer nog Lunabelle i helgen tror jag. Kram fina du kämpa på

  Reply

 • Smurfina73

  Det du känner är normalt. Jag bara grät och skrek konstiga saker när jag gick över tiden. Låg inne på specialist mvc på SöS och lära vara sängliggande så jag hann bli bra rabiat innan det sattes igång dag 8. Han föddes 2 dagar senare efter akut snitt då mitt värkarbete aldrig blev riktig av sej själv. Det är alltid bättre och mer gynnsamt låta kroppen komma igång av sej själv men iom sköldis problemen kan du sakna tillräckligt med hormoner för det, vilket jag gjorde. Kunde inte amma heller 😟
  Jag hoppas för er skull du blir igångsatt innan helgen om det inte kommer igång av sej själv ❤️

  Reply

 • Pernilla

  Tänker på er extra i denna jobbiga situation och hoppas att du får den hjälp som behövs💕 snart har ni ert älskade barn hos er.
  All kärlek❤️❤️❤️

  Reply

 • Anna

  Känner igen mig så väl. Dagar inna fl med första kollade jag på serien drömmen om barn. Bölade som bara den, inte för att jag va glada för dem men va så jävla avundsjuk. Mannen frågade vad de va och jag sa att det är så jävla orättvist, ”här ser man de som har problem få barn via ivf eller adoption medan jag går här höggravid och kommer aldrig få föda. Jag kommer för alltid vara gravid”.
  Jag kan ju säga att han skrattade som jag vet inte vad åt mig så jag grät av ilska då istället.

  Reply

 • Linda Nissinen

  Ååååhh Jonna!
  Såg precis Joakims uppdatering om ditt tillstånd. Nu skäms jag hur jag uttryckte mig i mitt förra meddelande. Hoppas du inte tar det fel. Jag hoppas innerligt att du snart mår bättre. Du verkar ha väldigt fina människor runt dig som förhoppningsvis kan ge dig styrka iaf.
  Kärlek till dig fina Jonna!

  Reply

 • Maja

  & här kämpade man för att bebis iaf skulle stanna t v.36 åtminstone efter veckor av sängliggande..skulle lätt kunnat få en psykos eller dyl men antar sådant beror på hur sårbar man är. V36+4 kom bebis här iaf så kämpa på med Ert mående, det blir bättre för Er ❤

  Reply

 • Klara

  Hej Jonna hoppas du läser min kommentar jag känner typ som att jag är gravid i eran graviditet fast jag bara är en 07a men jag älskar dig. ❤❤💖💖💖💖💞💞

  Reply

 • Caroline

  Jag har ännu inte lyckats bli gravid så jag kan inte förstå vad du går igenom, men jag kan föreställa mig att väntan är ett rent helvete. Håller tummarna för att det snart drar igång och att du kommer må bättre så snart du får träffa din bebis ❤ Tänker mycket på er och följer med spänning! Lycka till!

  Reply

 • Emma Nilsson

  Såg Jockes live på Instagram och ville bara hälsa till dig att du är fantastisk! Jag vet vad du går igenom, har själv varit där, men du kommer komma ut starkare än någonsin. Jag lovar! Håll ut, snart har du belöningen hos dig ❤️

  Reply

 • Kicki

  Varför inte pröva den berömnda färdknäppen? Det brukar sätta igång förlossningen.

  Reply

 • Angelica

  Hejja dig! Du är så duktig dom kämpat dig igenom denna graviditet. De är inte långt kvar nu! De kan tyvärr va tufft för vissa…
  Själv kräktes jag minst 5ggr/dag och fick tillslut gallsten under min första graviditet. Blev inlagd flera gånger samt fick opereras. Kände mig så ensam där på sjukhuset. Blev också deprimerad i slutet och ville inte leva mer. När sonen kom ut kände jag först inga känslor och blev jätteorolig. Efter ett dygn kom känslorna mer och mer. Nu älskar jag honom mest av allt. Så med det vill jag bara säga att det finns många här för dig. Det kommer bli bättre. Bli inte orolig om du inte känner starka känslor för dottern direkt! De kommer, jag lovar <3 Maila mig gärna om du behöver råd eller har frågor. Är sjuksköterska samt har varit med om mycket själv.

  Reply

 • Jenn

  Gick över 2 veckor med sista. Låg inne i 1 v på spec mödra vård pga av värkar som inte satte igång allt som det skulle. Var så ledsen arg förtvivlad den v att dom inte hjälpte till o satteigång när ja endå var över tiden. Men ”reglerna är att man inte startar något förens efter 14 dagar över tiden” det var hemskt. Till sist kom lillen ut med ett akutsnitt! Efter några dagar insjuknade ja med leverproblem o blev inlagd. Det var inget allvarligt och är idag återställd. Men just då och där mådde jag så psykiskt dåligt, jag blev sjukskriven för förloss kngsdepression och Barnens pappa fick vara hemma. Jag minns ingenting av lillens 3 första mån. Idag är han 8 mån och jag mår bättre är inte sjukskriven längre. Det är tufft att vara gravid och det är tufft att föda och det är tufft att vara mamma. Men det är ju även det bästa som finns. Att få känna den kärleken som inte går att beskriva med ord till sitt barn är underbart. Det blir lättare och dagarna blir ljusare och gladare även om det kanske inte känns så. Fatta tag i dom små ljusglimtarna kanske ett ”jag älskar dig” sms från karln sug i dig den lyckan och håll kvar den så länge du kan. Det blir fler o fler ljusglimtar varje dag. Ta hand om dig allt blir bra jag lovar!

  Reply

 • Jenny westerback

  Hej på er!

  Först och främst så hoppas jag att det startar för er så ni äntligen får träffa erat lilla underverk.
  För nio månader sedan fick jag en liten son, och jag har nog aldrig varit med om att en graviditet kan vara så deprimerande som denna var.
  Jag hade problem med graviditets diabetes, foglossning och på slutet flytningar som jag trodde var vattnet som gått i omgångar.
  Foglossning har jag varit med om en gång tidigare då jag har två döttrar också men allt annat var nytt för mig.
  Sonens förlossning var däremot hemsk.
  Jag önskar er allt gått och håller tummarna för att det sätter igång för er!

  Reply

 • Ninni

  Fina Jonna!
  Har förstått att du mår väldigt dåligt nu. Lider såå med dig och er båda. Lider över att du mår som du gör och att de inte kan sätta igång dig är ju fruktansvärt ohumanitärt!
  Jag vet hur det är att må psykiskt dåligt och jag Tkr det är fantastiskt strongt gjort av dig att du orkar dela med dig av ditt mående💗
  Mitt dåliga mående började i samband med graviditeten. Jag grät varje dag och kunde inte vara ensam hemma. Var ofta med maken på hans jobb eller hos mina föräldrar. Jag fick panikattacker och trodde på allvar att barnet skulle dö i min mage och jag skulle få föda ett dött barn. Dessa månader var fruktansvärda. Varje dag var en kamp att försöka hålla mig över vattenytan. Kunde inte glädjas över någonting.
  Fick bra hjälp av bm. Var där flera ggr/v för att försäkra mig om att bebisen mådde bra.
  Gick över 2 dagar o de var som du beskriver ännu värre än de förra! Trodde aldrig bebis skulle komma!
  Så när jag vaknade och gick på toa o såg blod o slempropp på pappret grät jag av lycka. Äntligen fick jag komma upp till förlossningen och kanske fl var på gång! Värkarna började så smått och ca 15 h senare hade jag bebisen på mitt bröst💕 den lyckligaste stunden i mitt liv!!!
  Förlossningen var en sådan lättnad! Upplevde den väldigt lätt om man ser hur graviditeten varit.
  Jag önskar dig all lycka till och jag hoppas det finns en plats på förlossningen snarast till dig!
  Lycka till❣️
  Många kramar

  Reply

 • Sandra

  Är det högt tryck i Stockholm på förlossningarna där (såg på din instagram), så skulle jag åkt hem till min hemstad? Eller varför vill du inte föda i Norrköping? Om dom har plats där så vore väll ändå det super bra för er? 🙂 Norrköping är ju inte lika stort som Stockholm så dom har ju säkert plats 🙂

  Reply

 • Lina - Mammaliv och Inspiration

  Usch, att gå över tiden är verkligen fruktansvärt. Min son föddes 18 dagar över tiden och de sista tre dagarna var sååå hemska. Jag var helt övertygad om att det inte skulle komma nåt barn och var så ledsen. Förlossningen minns jag inte mycket av eftersom jag var så trött men ut kom världens finaste son och nu, 6 månader senare är livet verkligen underbart. Jag håller tummarna för att du får din bebis snart, snart, snart!

  Reply

 • Nina

  …vill bara önska er all lycka till 💐 Jag läste att du mår dåligt, Jonna! Det finns jättebra hjälp att få och förlossningsdepression är mycket vanligare än man tror. Även att det kommer efter förlossningen är vanligare än man tror. Och det är tack vare såna som du, som vågar lyfta frågan och berätta för världen hur det kan kännas, som kanske kan göra det lite lättare för nästa syster i samma situation. Skönt också att du verkar ha så fint stöd i Jocke, han kommer att ta hand om er, dej och bebis❤️
  Så, jag skickar massa styrka och tänk dig att alla dina ”följare” står bakom dig i detta och hejar på just dig! 😊❤️

  Reply

 • Jag

  förstår dig verkligen…..var i samma sits för ca 20år sedan(trots mina 38år idag)men det kommer bli bra och underbart,håll ut =) sj är ja med mormor idag så håll ut,hejar vidare på er trots att ja inte ens sett mycket av er men lilla dottern e ett stort Fans av er båda,lycka till och mycket gosig tid framför er

  Reply

 • Nathalie

  Jag vet precis hur det känns. Har tre barn och gått över tiden med alla tre, 10dagar,6dagar och 7 dagar. Nu med sista så mådde jag så dåligt, vart lurad flera gånger med värkar och gjorde mig redo, laddade upp för NU startar förlossningen. Men tji fick jag….hade värkar till och från i två veckor innan förlossningen väl startade. Två sista dagarna så grät jag hela tiden och kände mig bara arg på min kropp, kom det en värk så ville jag bara skrika – du lurar mig bara det kommer aldrig någon bebis… jag var så arg på min sambo som försökte förstå, han fick tyvärr mycket ofogat skäll..
  Men så gick vattnet en morgon och förlossningen flöt på, när jag fick mitt barn i famnen så var allt glömt och en villkorslös kärlek överöste.
  Önskar er all lycka, och jag verkligen TROR och hoppas att allt går bra. Man är så mycket starkare än man tror.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *