Första dagen hemma

Första natten hemma avklarad och vi alla sov överlägset mer denna natt än vad vi gjort tidigare.
Jag antar att det var för att man kanske blev mer avslappnad och trygg när man kom hem och kände sig mer som hemma.
Dock så är Lunabelle VÄLDIGT beroende av närhet så hon måste ständigt vara på någon, vaken eller sovande spelar ingen roll men hon gallskriker om man lägger ner henne i någon vagn eller babynest eller så. Så det är verkligen nått vi måste jobba på här hemma.

Dom sa faktiskt både på förlossningen och på BB att vi har en väldigt bestämd dam som är väldigt envis och vet vad hon vill, så jag antar att hon fått det från mig, så där har jag väl bara mig själv att skylla. 😉

Comments 2
 • Sarah

  Hej på dig Jonna. Jag är 2 år äldre än dig och har en 10-åring, en 7-åring och väntar trean om en månad 🙂 I början hör man bara att barnen bör sova själv, att man ska ”lära” dom det, och att dom ska äta var 4e timma osv. Livet blir enklare för er alla om ni bara istället goes with the flow!

  Låt bebisen sova med dig, det är klart att hon vill vara nära, hon har varit en del av dig i 9 månader och somnat i magen lyssnande till dina hjärtslag. Jag lovar dig att ni kommer få en bättre sömn allihop om du samsover och låter henne amma när hon vill. Det är inte att ”skämma bort”, och det kommer inte göra det svårare för henne att flytta över till egen säng när det är dags. Det är det naturliga att göra. Från ditt perspektiv så offrar du bara en väldigt kort tid av ditt liv om du samsover med henne 6 mån-1 år, tiden går så snabbt, men det påverkar bebisens utveckling så otroligt mycket på en massa positiva sätt. Barn som sover själva från början får inte de fördelarna. Hoppas allt går bra med er 🙂

  Reply

 • Ana

  Ett nyfött barn har 2 behov: mat och närhet. Enligt vissa undersökningar så väljer spädbarnet närhet hellre än mat.
  Närhet är prio 1.
  Det är helt naturligt och självklart att en människa i sin mest hjälplösa situationen i hela livet behöver närhet och trygghet.

  Titta på alla djur som bär runt på sina barn. Det är naturligt och bör inte avvänjas 😉

  Grattis!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *