Duktig tjej!

Inatt skulle vi ju försöka få Lunabelle att sova i sin egen säng då Jocke inte vågar sova i samma säng som oss när vi sover i gästsängen som vi sover i för tillfället. Det är bara en 160 säng och han rör sig och slänger med armarna i sömnen så han är då rädd att råka skada henne eller att någon av oss råkar rulla över henne.

Så han kan inte somna om hon ligger i samma säng helt enkelt och vi vill ju så klart att hon ska kunna sova tryggt i hennes säng med.

Och gissa vad?? Hon sov nästan hela natten i sig egna lilla säng! Så himla duktig tjej!!

Nu hoppas vi att hon fortsätter sova där så att det blir en vana för henne och att hon känner sig trygg där och så får vi ta kvällsmys och morgonmys i våran säng.

Hon är såå mysig på morgonen att jag kan ligga i sängen i flera timmar och bara mysa och sniffa på henne medan hon ligger på mitt bröst och osar bebislukt.

Comments 11
 • Pia

  Hej, började följa er då mina 2 yngsta började titta på youtube, Man vill ju hålla lite koll på vad de kollar på så jag började titta på samma kanaler och fastnade kan man väl säga 🙂 Så mysigt att följa er resa, Vill tacka för det du delar av pms och hypotyreos, känner så väl igen mig i mycket av det du skriver/pratar om, Har själv hypotyreos och vet hur det känns när man alltid varit liten och nätt och börjar öka i vikt och sen inte kan gå ner. Jag är 17 år äldre än dig, men kan verkligen känna igen mig. Dessutom gjorde du mig uppmärksam på pms, Jag har nog inte riktigt förstått att pms kan ge såna symtom, men tack vare det du beskriver om det och om hypotyreos så fick jag en hel del insikt i mitt eget mående. Blev även väldigt berörd av din resa med sjukvården, har själv sett baksidan med de brister som finns i sjukvården idag, och fick en stor del av mitt liv totalt förstörd pga sjukvården, Inte förrän jag tog beslutet att vända mig till alternativ medicin började min kropp svara på behandlingar igen och idag är det mkt bättre, Bloggar själv om min resa med både posttraumatisk stress, smärta i kroppen, hypotyreos, vikt, och att i det orka vara mamma till 3 fantastiska barn som jag är så stolta över. På 8 år gick jag från att hamna i rullstol pga grov felbehandling till att själv hitta sätta att läka min kropp. Idag driver jag ett eget litet företag och coachar andra till bättre hälsa och brinner verkligen för det. Drömmer om att skriva en bok om det jag varit med om. Men det är oxå så värdefullt att få ta del av andras resa, att känna att man inte är ensam, det ger en perspektiv och nya insikter och lärdomar. Så Tusen tack Jonna för det jag lärt mig av din resa, Ni verkar vara riktigt fina människor, Riktigt imponerad över den fantastiska resa ni gjort på så kort tid, så häftigt att se. Så starka och fina förebilder, Verkligen stort grattis till er fina tjej, och önskar er all lyckat till! Kramar i massor!

  Reply

 • Sophia

  Hej, såg precis eran senaste vlogg, vart kommer din jacka ifrån?😍

  Reply

 • ToT

  Till dig Jonna….
  Super. Bästa för alla är egentligen att ligga i egen säng. Säger hon som samsovit med samtliga alla barn då jag ammat 1 år typ och då bara slängt fram bröstet. Du kan ju köpa sängen som ligger precis vid din och har öppen sida. Den verkar bra säger dom jag hört som haft den. Barnet ammas utan att tas upp.

  Det här vet vi minskar risken för skada hos barnet, att den inte har för varmt men ändå ligger inlindad så den känner trygghet, värme är ju inte bra för ett sovande barn. Absolut inte sova på mage nattetid ensam. Du var rädd att det ska hända L nått och det ligger i alla normala föräldrars natur. Dom som har barn där det gått illa har oftast faktiskt legat i samma säng som föräldrar där det varit alkohol med i bilden. Man sover djupare då. Så vet man med sig att man sover djupt så ska man nog inte låta barnet ligga bredvid där. Inte för mycket värme, det är inte bra även om dom tycker det är skönt, men nått mjukt och normaltempererat. Napp när barnet sover. Nikotin och inte bara hos mamman dock utan hos alla i omgivningen.
  Tack o Lov har denna sjd, minskad drastiskt just pga av att man låter dom sova på rygg, inte för varmt och att dom inte ska ha för mycket som dom kan snurra in sig i för även en nyfödd kan förflytta sig. Man springer där och känner under näsan och handen på bröstet. Vi alla är nog såna.

  Hon är jättesöt Lunabelle och jag tycker ni gjort ett fantastiskt jobb så långt. O Jonna! Vila är viktigast av allt för dig och att du får sova. Lova en okänd där ute att ta alla tillfällen i akt att vila, powenappa och sov så mycket du kan. Hittills har jag haft rätt på allt så när som på fel siffa. 18 istället för 28..

  Vill bara i samma skriva ett ord om den kraken som anmälde er. Tror tyvärr inte dom läser din blogg men om det finns nån som tänker anmäla eller skriva helt sinnessjuk saker, som faktiskt gör andra typ tredje part illa. Hade det varit mitt barn, eller en vän om det är en vuxen så hade det barnet inte haft en rolig tid framöver och den vännen var ingen vän mer. Så jäkla sjukt. Jag har iofs läst lite andras bloggar där både Mirka, Madeleine I, My M mm blivit anmälda till soc. Onödigt att ta bort för dom barn som är i behov av hjälp.

  Reply

 • Lilla my

  Grattis till en otroligt fin liten tjej. Jag och min man har själva kämpat med barnlöshet och blev gravida med hjälp av letrozol. Har hypotyreos och pcos. Vår dotter föddes för 19 månader sedan och vår son föddes för 7 veckor sedan. Jag har följt din blogg och din kamp med barnlöshet, hypotyreos osv. Du är en inspiration och jag är så glad och tacksam för att du har delat med dig av din resa. Jag har länge känt mig som skadat gods, att det är något fel på mig pga. att jag inte kan bli gravid naturligt. Att det är skamligt, så jag har inte pratat om det med andra, utan alltid gått ensam med min smärta och mina tankar. Med tack vare dig så känner jag mig inte ensam längre. Du får mig att känna mig stark. Jag önskar dig och din familj all lycka. Att kämpa för att ens kunna bli föräldrar är tufft och inte alltid rättvist. Men när man väl har sitt lilla knyte i armarna så är allt kämpande så värt det!

  Reply

 • Emilia

  Om ni vill ha henne i eran säng men är rädd för just det att jocke ska göra illa henne kan du ju ha nestet brevid dig så du ligger i mitten 🙂

  Reply

  • mrslundell Post author

   det får inte plats i sängen då vi har en för liten säng för det då jag måste sova med en gravidkudde pga min onda rygg och den tar upp väldigt mycket plats :/

   Reply

 • Anna

  Stort grattis till er fina Lunabelle! Det gjorde ni bra!
  Jag beundrar er styrka att våga visa alla sidor av livet. Jag förstår att det inte alltid är lätt…Det finns många rövhattar som vill ”peta i ens sår”(eller skapa nya).
  Jag måste bara säga att du/ni verkar så mogna och redo för lilla dottern att råd är överflödiga.
  Jag är så glad för er skull!
  All lycka i kommande berg-och dalbana önskar jag er!

  Reply

 • Sandra

  Fina fina ni. Du är verkligen en tuff mamma, jag vet att många känner oro och otillräcklighet kring amningen jag var en av dom. Men närheten kan komma i olika former, huvudsaken är ju att den finns och du och Jocke gör ett fantastiskt jobb som föräldrar, glöm aldrig det och var aldrig rädd att be om hjälp när ni behöver tid för återhämtning och tid till varann. Stor kram till er alla tre och stort lycka till med er underbara lilla dotter. //Sandra

  Reply

 • Linda

  Hej. Menar absolut inget illa med den här kommentaren. Vill bara berätta att när mina barn var nyfödda var rekommendationen att de absolut inte skulle ha några stora täcken, filtar eller gosedjur i sängen för då ökade risken för psd. Mina barn hade en ”gallerfilt” (en filt med hål i), så att de kunde andas ifall de fick den över sig. Men det kanske är nya rekommendationer nu, sånt ändras ju hela tiden!?

  Reply

  • mrslundell Post author

   Tror det gäller om man inte har ett babynest då bebisen kan få allt det över sig och kvävas men vi har ett babynest i hennes säng så hon når inget av det och filt har vi från naveln och neråt så den kan hon inte heller få över sig. men jag förstår vad du menar 🙂

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *