Brustet hjärta

Vår lilla tjej har ju haft lite magknip egentligen sen hon bara var några dagar gammal och nu är det värre och hon kan verkligen ligga och bara gallskrika hur länge som helst pga av det. Stackarn.
Vi masserar magen i klockans riktning som barnmorskan sagt att vi ska göra och så utför vi lite övningar med hennes ben, så som att pressa dom mot hennes mage och sedan sträcka ut dom. När vi gör det så brukar hon oftast sluta skrika för en stund så jag antar att hon tycker att det är skönt och att det hjälper något.
Men våra mamma och pappa-hjärtan går ju i tusen bitar när vi hör henne skrika och ha så ont. Man mår så dåligt själv och man önskar att man själv kunde ta hennes smärta istället. Usch det är verkligen hemskt.
Speciellt när man ser riktiga tårar falla ner från hennes kinder. Fy nu får jag typ ångest bara jag skriver om det!

Imorgon ska vi till apoteket och köpa magdroppar i hopp om att det ska hjälpa vår stackars tjej.
Magknipen kommer oftast på kvällarna och håller i sig i flera timmar tills hon somnar av att hon skrikit så mycket.

Finns det någon som har haft samma problem som vill komma med lite tips och knep? Kanske hittade ni ett eget sätt som underlättade utöver det barnmorskan tipsat om?

Hjälp en mamma med brustet hjärta att laga det igen!

Obs, vi helammar fortfarande och jag äter varken lök eller choklad i mängder utan jag är väldigt försiktig med det!

Comments 21
 • Jennifer

  Min dotter är fyra månader och jag upplevde samma sak. Gjorde magmassagen som du beskriver typ 20 ggr per dagen, bytte de oljebaserade D vitamindropparna till vattenbaserade, pysventil när hon pressade, tog pauser när hon åt och rapade. Allt detta upplevde jag gjorde de lite bättre. Sen finns det droppar man kan köpa på apoteket. Mini form som man ger innan maten och Semper som man ger en gång om dagen.
  Men när det försvann helt va när jag började dryga ut tiden mellan amningarna. Fram tills att hon va 2 månader så åt hon typ varannan timma. När jag började dryga ut det till var tredje blev magproblemen typ obefintliga. Men om jag va du skulle jag inte göra det när hon är så liten då amningen bara inte är mat utan törst, tröst och närhet och tycker att hon ska få obegränat om det är de hon vill ha. Lycka till!

  Reply

 • Annika

  Testa mjölkfri kost
  Det brukar faktiskt vara den stora boven.
  Jobbigt för dig men skönt för henne💞

  Reply

 • Ella

  Våran dotter fick sån magknip utan d-dropparna så vi fick helt enkelt sluta ge dom till henne o efter se har hon varit nöjd o glad och hon har inte tagit någon skada att att vara utan d-droppar☺️

  Reply

 • Emma

  Annars är mjölkprotein och ägg allergi rätt vanligt

  Reply

 • Sabina

  Ger du henne D-vitamin dropparna (gula flaskan) så prova sluta med dom. Dom har ställt till de rejält för våra tre barn och gett dom så mycket. Sluta med dom och börja ge den blåa flaskan och vips så va de en glad och nöjd bebis

  Reply

 • Tessan

  Jag hade samma problem med min dotter när jag ammade. Så jag fick va jätte noga med vad jag åt. Ingen stark mat, ingen lök, kål osv sånt som är gasbildande. Sen la jag henne med huvudet i mot handen och rumpan mot armvecket och masserade hennes svank försiktigt och det hjälpte massor hon älskade att ligga så.

  Reply

 • Pillan

  Använder du ACO.s D droppar? Upplevde att vår tös reagerade på dem, och fick som ”magknips utbrott”. Vi testade istället sempers D droppar och de blev bättre.

  Reply

 • Linda

  Pröva utesluta laktos och eller mjölk produkter.. funkade för min dotter

  Reply

 • Elisabet

  Våran son hade kolik, vi körde med sempers magdroppar samt med pysventil och miniform droppar innan varje måltid som jag tyckte fungerade , blev såklart inte helt bra men mycket bättre. Men det är bara att vänta ut det så försvinner det med tiden även om man blir frustrerad och ledsen själv. Det blir bättre ska du se håll ut.

  Reply

 • R

  Tips är att försöka undvika lakrits , det märkte jag snart att min son reagerade på & kunde få magknip av. Kämpa på allt blir lättare med tiden! Ni är fina föräldrar ❤️

  Reply

 • Malin

  Använder ni D-droppar som man får från BVC? Om ni gör det är ett tips att byta till vattenbaserade istället. Vår dotter fick jätteont i magen av dom man får från BVC som är oljebaserade. Blev sån skillnad när vi bytte.

  Reply

 • Therese

  Hej! Det låter som kolik. Min son hade de och absolut inget hjälpte utan att bära runt på honom, vilket är ohållbart i längden. Men sen hörde honom kuplastop från apotek i Finland började ge de på morgonen och samma kväll sov han gott nästan hela natten! Kan verkligen rekommendera det❤️

  Reply

 • Sandra

  Bebisarna kan få ont i magen av de oljebaserade d dropparna som man får av BVC. Våran son är DN vecka yngre än lunabelle och han fick ont av dem.. började få ont under eftermiddagarna för att senare ha det kämpigt hela kvällarna. Köpte vatten baserade d droppar på apoteket och sedan dess har han inte haft sådär ont! Ett bra tips för er att testa på om inget annat hjälper 🙂

  Reply

 • Jessica

  Vi hade samma med vår äldsta dotter och vi köpte en babysitter med vibrator i. Bästa köper, funkade utmärkt och man såg verkligen hur det släppte för henne. Hoppas det blir bättre med magen för lunabelle❤️

  Reply

 • Charlotte

  Det är jättebra om man undviker lök i kosten. Saker som bidrar till magknip är även vitlök, blomkål och bönor. Så om du har möjlighet att utesluta eller minimera intaget av det (om du nu äter det) så är det ett steg på vägen! Hoppas det släpper snart. Vi var på BVC med våran tös här i veckan (hon är 2 veckor) och de rekommenderade Semper magdroppar, men att i stort sett alla barn skriker på kvällarna av magknip till de är 3 månader och att magdropparna har ungefär mellan 2-3 månaders verkan innan man märker en större skillnad. Så ha tålamod och fortsätt med massagen och ändra kosten i den mån det går 🙂 lycka till!

  Reply

 • Emma

  För oss så fungerade det med en babysitter med vibrator i!! Så fort dottern fick sätta sig i den så var hon nöjd.
  Med sonen så var det bärsele som funkade, så fort han fick vara i selen så var hela världen perfekt! 😀
  Verkligen värt att prova!

  Reply

 • Louise

  Min dotter hade kolik och jag testade minifomdroppa,vaggade och bar hela nätterna. Tills jag fick tipset, att jag skulle sluta med mjölk. För hon klarade inte av att bryta ner mjölksockrett. När jag sen slutade med mjölk, så blev hon genast mycket bättre. De kan ju vara värt att testa iaf. Kram

  Reply

 • Emma

  Ååå fick såna flashbacks nu. Min dotter är 5 månader nu och var likadan runt 1 månad. Ser lite kommentarer om att sluta med D-vitamin, sluta dricka mjölk mm men det behöver inte vara det. Barnmorskan (BVC Östertull) förklarade att det kan vara tarmarna som utvecklas och lite sådant (allt i kroppen på dom små ska ju utvecklas). Fick tips om att bära henne på underarmen, ha ett grepp så hennes mage är mot underarmen så blir det ett litet tryck på magen för att få ut gaser. När du ammar kan du försöka ta en paus för att få henne och rapa lite emellanåt.
  Detta funkade och var räddningen för oss efter några oroliga kvällar med magknip. Hoppas det går bra 🙂

  Reply

 • Minna

  Vet inte om du ammar fortfarande men om du gör så är det så att det enda som går ut i bröstmjölken är ägg soja och mjölkprodukter. Så lök och annat behöver du inte undvika. Tror det pratades om det i nyhetsmorgon för ett tagsen.

  Reply

 • Eve

  Hej! Har en 4 månaders dotter. Jag ammar för full typ varje 4 timme. Själv så äter jag nästan inga mjölkprodukter, lite smör ibland och ost. Ingen mjölk överhuvudtaget och kött. Jag äter grönkål, lök och bönor samt dricker mycket vatten och tack å lov så har min dotter aldrig fått Kolik/ magknip. Hon bajsar varje dad 1-3 ggr/dag.

  Reply

 • Mikaela

  Måste bara fråga, vart är sängen köpt? 🌸

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *