Mjölkstockning

Igår när jag kom hem från kalaset så började jag få sån frossa i kroppen samt att jag började må illa och kände mig helt hängig från ingenstans. Jag la mig i soffan för att vila lite och titta på en film som Jocke satt på men kände efter ett tag att jag mådde så dåligt att jag var tvungen att gå och lägga mig. Jocke trodde att det var någon vinterkräksjuka eller influensa av något slag men jag själv hade ingen aning utan tänkte mest på om det kunde påverka mjölken och bli farligt för Lunabelle att få i sig.

Men nu när jag vaknade idag så började jag genast söka omkring på vad det kunde vara och om det kunde vara någon fara för Lunabelle så jag inte smittar henne på något sätt. Jag förstod väldigt snabbt då att det var pga min mjölkstockning som jag mår så här. Jag har blivit väldigt dålig på att pumpa nu när Lunabelle har så mycket magknip så sitter jag ju mest och tar hand om henne och försöker få henne nöjd och då kan jag inte ha pumparna på mig då jag inte får plats med både henne och dom samtidigt. Och där av har hon fått dricka av mjölken som jag fryst in och så har jag i stort sätt bara pumpat på morgon och kväll medan hon sovit så då har jag fått mjölkstockning…
Jag trodde helt ärligt att mjölkstockningen bara gjorde ont i brösten men att det inte kunde påverka hela kroppen och göra att man känner sig helt febrig och hängig, verkligen som man mår när man har en influensa! Konstigt hur kroppen reagerar alltså.

Som tur är så är visst denna dag en ”bröst-dag” för Lunabelle då hon oftast brukar vägra brösten för att hon inte vill kämpa för maten och tycker att det kommer för lite mängd men idag är hon väldigt snurrig och mysig och vill ligga vid bröstet hela tiden så dessa knölar och ”influensa” är nog snart ett minne blott 😉

Comments 6
 • ToT

  Ja, du kan bli jättesjuk av m-stockning så var varsam. När du märker av minsta tecken, bara töm dom lite, eller låt henne snutta direkt. Om du får stora ömma bröst med knölar, måste du pumpa och massera. Stå gärna i dusch med varm stråle och tryck ut. Klarar du att hon tuttar så är det så mycket bättre och använd bara flaska nattetid eller vid ev. byte. Mitt råd. Inte mitt ända rätta men jag vet att det ändå är rätt. Finns fler rätt. Var försiktig. Du kan få hög feber och tvingas till antibiotika och om du har riktigt otur operation men det är ovanligt. Du gör som du vill men det här är bara små hjälpmedel om du vill testa. Kram

  Reply

 • Linda

  Ja tyvärr om man får mjölkstockning får man skit ont i bröstet och feber och yrsel. Drick mkt vatten och bästa är faktiskt att pumpa ut lite på det bröstet som du har mjölkstockningen på. Och några värktabletter på det. Man kan få det i perioder tyvärr. Det är bra om du har sån napp som man sätter på bröstet så det inte blir sårigt för då gör det jätte ont och spricker och då kan bröstvårtan bli väldigt torr och svida som tusan. Det finns bröst salva på apokteket även bröst napp. Men såg du ger på flaskan 😊men om du turas om så köp en sådan. Och till det tråkiga angående han som hotar er underbara dotter. Jocke borde ringa hans pappa för han bor hos sin pappa. I Stockholm. Jag har läst på hans sida på Instagram att någon la ut information om han. Och pappan kan faktiskt tvångsinlägga han. För han verkar inte frisk. Annars får Jocke ringa efterlyst och be de om hjälp tycker jag. Det e tragiskt att man går på ett oskyldigt barn. Förstår ni mår dåligt av det. Jag hoppas idioten åker fast så ni får lugn och ro. Stor kram ❤️❤️❤️

  Reply

 • jen

  Så glad när du uppdaterar! Förstår att det inte är prio ett såklart just nu i babybubblan, så uppskattar det verkligen PLUS era VLOGGAR!! <3

  Ni är verkligen välsignade med en sån fin dotter!!

  Reply

 • Emma

  Om man vill amma så är det sämsta man kan göra att ge sin bebis flaskan.
  För då bli bebisen ”lat”, och vill enbart ha flaskan sen. Har hänt mig vid båda mina barn :/

  Reply

  • mrslundell Post author

   Ja jag vet men vägrar bebisen ta bröstet så MÅSTE man ju ta till med andra saker som funkar. Dock så började hon ta bröstet igen nu sen vi började med flaska så nu både ammar vi och kör flaska, det funkar utmärkt och det är jag väldigt glad för 🙂

   Reply

 • Sara

  Ett tips!
  Fick börja med ersättning som komplement då lillen inte ville gå upp i vikt som den skulle. Köpte en vattenkokare från Mediamarkt som man kunde välja temperatur på. Må säga att latmasken i mig kröp ut men så himla smidigt då den används flitigt. Bra
  Om man ska iväg med och hälla över lite vatten i en termos. Rekommenderas starkt att köpa då jag ser att ni värmer vatten i mikron (går lika bra också).

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *