Pyjamas hela dagen!

Var det någon som shoppade nått på black friday igår?
Vi hatar att gå i stan och gallerior så det blev inget spring för oss där, dock så åkte vi förbi bauhaus och shoppade någon jäkla plåt som Jocke och Joz skulle ha till renoveringen.
Annars hade vi alldeles för mycket att göra igår för att ens internetshoppa så det blev inget med det heller.

Men jag vill gärna veta om ni hittade nått och vad ni isåfall hittade? 😍

Idag har vi bara vart hemma och myst och städat och nu på kvällen så har Jocke gjort en smarrig hemmagjord smörgåstårta medan jag gick och vagg-rapade Lunabelle.
Tack för tipset med att bära henne i bärsele föresten, det verkar hjälpa mot magknipen. Men nu har hon dock inte bajsat på fyra dagar och annars brukar hon bajsa 2-3 gånger om dagen.


Men hon verkar som sagt inte alls ha lika ont i magen nu!

Comments 20
 • Lina - En mysig mammablogg

  Vilken fin smörgåstårta! Måste säga att det är så mysigt att följa er i er vardag med Lunabelle. Jag är också mammaledig nu och det är så kul att följa andra mammor och deras bebisar. Ni är så fina 🙂

  Reply

 • Miilap

  Ni borde fundera lite på mjölkproteinallergi.. Min dotter hade det de första 7 månaderna och det började med magknip när hon va ca 2 veckor, hon hade svårt att bajsa själv, hade ont i magen och fick mycket hormonprickar. Jag slutade med all mjölkprotein och alla besvär försvann. Allergin växte bort när hon va 7-8 månader 🙂

  Reply

 • Linda

  Gott med smörgåstårta😛😛 vad smal du blivit jonna 🙂 skönt att magknipen blivit bättre🙏 så jobbigt när dom är små. Nan sensitive ska va bra snäll ersättning mot magen.

  Reply

 • Helena

  Det är nog inte så bra ställning för henne att äta ur flaskan när ni lägger den på henne och stöttar med en filt. Det allra bästa för magen är att hon ligger i ”ammningsställning” och att ni håller i flaskan ganska rätt upp så att det inte blir en massa luft. Det är superviktigt för hennes trivsel och välmående att hon har kroppskontakt med och ligger i famnen på en av er under matstunden och att hon får komma upp och rapa direkt efter att hon är färdig att äta. Tips från en flerbarnsmamma 🙂 Lycka till med er vackra dotter.

  Reply

 • H

  Hej! Jättekul att ni bär men skulle rekommendera o köpa en bättre bärsele, se skillnaden mellan en riktig ergonomisk och babybjörn. Jag gjorde missen och köpte en babybjörn o slutade bära tidigt för att det blev jobbigt, när jag vågade prova bära på nytt satsade jag på en ergo, det var stor skillnad! På fb finns en bra grupp att diskutera vidare ämnet på. Bärsjalar.

  Reply

 • Linn

  Våran tjej slutade bajsa av minifom av någon konstig anledning, nu kör vi bifibaby plus dropparhar gjort sen i fredags och det verkar fungera okej😩

  Reply

 • Nadija

  Messmör är vår räddning här hemma. Vi använder det i allt, från mjölk (om du pumpar), gröt och smakportioner. Det hjälpte vår lilla pojke från magknip och regelbunden avföring 🙂

  Reply

 • Ulrika

  Om hon bara äter ersättning är det viktigt att hon bajsar minst 1 gång om dagen för de kan man bli så hård av . Ja använder Nan sensitive till min kille på 3 månader . Om de är bröstmjölk hon äter så är kan dom sköta magen allt från flera gånger om dagen eller en dag i veckan . Kör även på Sempers magdroppar de tar ett tag innan den för effekt

  Reply

 • Alma

  Så himla söt Lunabelle är! Vad har ni för fyllningar i smörgåstårtan? Är helt galen i smörgåstårta!

  Reply

 • Bella

  Angående just magknipen lägg henne över ditt knä och vagga henne mot benet så hon får lite tryck på magen. Min tjej älskade det när hon var bebis och det hjälpte henne samt just miniform vi testade alla ersättning men hon hade lika ont i magen ändå. Samt hålla henne med ryggen mot min mage och på henne på min arm så hon fick handen mot magen som ett tryck med. Så sätt kunde jag göra en massa medan hon låg nöjd i handen.

  Här shoppade vi julklappar till hela barnaskaran. Medan det ändå var lite billigare. Med 4 barn är det lätt att sådana kostnader drar iväg otroligt mycket.

  Reply

 • Victoria

  Skönt magknipen är bättre! Lille herren på 3 månader här hemma har det fof lite från och till men det blir allt betydligt bättre med tiden! Små bebisar kan lika gärna bajsa en gång i veckan som 5 ggr om dagen, inget konstigt med det, det är när hon verkar ha ont av det eller får feber ni ska börja vara uppmärksamma. Tycker ni verkar fixa det här galant, ni vet ju trots allt bäst vad som fungerar bäst i just eran familj. Många kramar!

  Reply

 • Erica

  Vart kommer pyjamasen ifrån? Vet att många undrar, kan du skriva om det i ett inlägg?

  Reply

 • My

  Gå till en barnläkare som är är bra på allergier, hon kanske är allergisk mot komjölksprotein, för om hon inte ammas eller får din mjölk utan mest ersättning då är det nog inte hormon prickar utan allergi prickar. Min son fick massor av prickar och mycket problem med förstoppning och det visade sig att de var mjölkprotein allergi som spökade. Vi fick då ersättning som läkaren skrev ut och sen fick vi en super bra och pigg kille, han är inte allergisk idag mot mjölkprotein, men detta pratas det inte mycket om eftersom mammor ”ska” amma. Jag är så tacksam att jag fick träffa en barnspeciallist, det räddade oss och vår gosse. Lycka till❤️

  Reply

 • Emilia jonsson

  Om magknipet. Prata med BVC. För noel gjorde man inget åt magknip förstoppning eller att han kräktes fören han vek av från kurvan. Vi fick då träffa en läkare från barnkliniken i Kristianstad som skrev ut pulver till honom som gjorde att han kunde skita som han får än i dag och är snar 1.5år + tömma honom med något från apoteket om han inte kunde bajsa. Kommer inte ihåg vad det hette.

  Det gör så ont i hjärtat att se dem ha ont i magen.. Flaskmata min son sen han var någon dag med ersättning..

  Håll ut💓
  Kram

  Reply

 • Amanda

  Hej har en liten fråga.

  Såg i eran blogg att ni hade rullat ihop blöjorna. Jätte smart ju. Vi väntar våran första bebis och tänkte fråga om ni använder typ gummisnoddar för att de ska hålla sig ihop rullade ?

  Hoppas du svarar. Ha det fint

  Mvh Amanda

  Reply

 • Lynn

  Hej min lille bror brukade vara hård imagen och därför inte bajsa men efter han hade ätit Katrin plommon så kom det!❤️

  Reply

 • Helena

  Funderat på att börja sjala?😍 de är mest egronomiska för både mamma och barn! Efter jag provat det är bärandet rena drömmen!😍🙏🏻

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *