Affe på besök!

Som ni vet så har vi ju inte alla våra hundar hemma nu utan vi testar med en i taget så dom får vänja sig med en bebis i hemmet i lugn och ro.
Först ut var Batman, sedan Ängel och nu idag kom Affe på besök.
Vi har inte direkt trott att Affe och Lunabelle ska vara problemet, utan mer Affe, Batman och Lunabelle tillsammans.

Som jag skrivit om tidigare så kan Batman och Affe ryka ihop rejält och det är vi väldigt oroliga för nu när bebis är här med.
Dels för att vi inte vill att någon ska komma till skada och för att vi inte vill att någon ska bli rädd eller känna sig utanför.
Affe och Lunabelle gick som vi trott och hoppas på men det låg något i luften mellan B & A märkte vi. Ena stunden busade dom och lekte som bästa vänner men när det ska mysas så märker man att dom genast blir rivaler.
Är Batman tex vid mig och Jocke i soffan så vågar Affe inte ens vara i samma rum.
Och råkar han då vara det så morrar han jätte mycket på Batman tills dom ryker ihop.
Vi älskar Affe och han är verkligen super duktig som ensam hund, men vi vågar inte ha honom här längre perioder nu när bebis har kommit. Det känns för riskabelt.
Vi funderar lite på hur vi ska lösa detta och vad det finns för olika alternativ för vi vill verkligen att det ska funka!
Comments 12
 • nadia rilund

  hej jonna så söta dom är tillsammans jag är nadja ifrån dedejtbara som var på tv 5 2013 på höst månaden om ni kommer ihåg den. jag tycker mycket om er och lunabelle är så söt och jag vill så gärna ni ska veta att jag är på eran sida när nåt händer jag blev så ledsen och arg när folk är dumma mot er. jag stötta er våt och torrt

  Reply

 • Emelie Mülla

  Har ni tänkt på att Affe ska vara på hunddagis nån gång? I såna fall kan det var ett bra sätt. Ta hjälp med en hundcoach och se hur det går till väga.

  Reply

  • mrslundell Post author

   Det finns ett jätte bra hunddagis här omkring Norrköping som alla våra hundar brukar vara på när vi är iväg och jobbar och där går det utmärkt, så jag tror att problemet mer är i hemma miljö och med oss husse och matte då det verkar som att dom tävlar om vem som gillar dom bäst :/

   Reply

 • Sara

  Ni måste säga ifrån till hundarna när de morrar åt varandra. Ni måste visa att beteendet inte är okej. Jag hade två amstaffs som rök ihop titt som tätt och det enda som fungeradr var att lägga ner båda på backen och fya de för deras beteenden. De funkade för mig iaf. Ni måste vara med direkt i den stunden då ni känner att nåt är på gång och fya båda två. Sen tror jag Batman vaktar för mkt och det ska han inte göra.

  Reply

  • mrslundell Post author

   Det är just det vår hundcoatch sagt att vi INTE ska göra utan att dom gör som dom gör för att båda vill vara alfahane och då måste vi låta dom göra upp om vem som ska vara det så att dom då sätter varandra på plats

   Reply

 • Emma

  Verkar som att både batman och Affe är alpha hundar. Vilket självklart är jättejobbigt.
  När jag såg eran video idag när batman juckade på affe, så är det oftast ett tecken på dominans hos hundar ; att Batman vill dominera över Affe.
  Och Affe känner sig väl säkert osäker över det och blir därför aggressiv mot batman och vise versa. Men ni vet säkert allt detta. Jättetråkigt att det blev sådär och jag hoppas verkligen ni hittar en lösning! Lunabelle är söt som vanligt! 🙂

  Reply

 • A

  Men åh! Hoppas det ordnar sig.. kan vara lite knepigt sånt där. Vill han ha ett livslångt, världsbäst hem på landet som ensamhund, så finns iaf ett alternativ här om det nu absolut inte skulle ordna sig mellan herrarna. 😍

  Reply

 • Jenny k

  Ni kan ju fundera på att ha en fodervärd åt Affe,åtminstone ett tag. Då har ni ju fortfarande kollen o insyn på ett bra sätt. Ja hade oxå problem med två hanhundar då min dotter var bebis. Den hundpsykologen ja prata med sa att om ja fortsatte lämna bort den ena hunden o tog hem honom då o då,så var de tvugna att göra upp igen,han mena att ja behövde ta några jobbiga veckor och att de då skulle fajtats/slåss o vakta sina saker,mig,huset mm. Men det där är ju säkert olika från hund(par) till hund(par). Men ja tror det ligger nåt i det,ja har senaste året vart iväg med min ena hund på djursjukhuset blå stjärnan i Göteborg,vart nere två,tre dar åt gången. Va enklast att övernatta på ett hotell då Teddy hade flera undersökningar o op under några dar. Men när ja kom hem o vovven hemma glatt skulle hälsa o pussa på mig o vaktar Teddy mig,blir vansinnig o de rycker i hop. Detta händer varje gång. Teddy vaktar i och för sig alltid mig då han är väldigt väldigt ”mammakär” och följer mig 24/7….sover mellan mig o min man. Ska vi kramas ska Teddy helst va med på armen. Får ofta höra att ja förmänskligar mina hundar…men ja svarar bara det att de får fortfarande hundmat o än så har ja inte lärt dom att gå på våran toalett…ha ha. Vanligen är vovvarna bästa vänner,nån gång var tredje månad kanske händer de att de rycker ihop. För övrigt tycker ja ni är en jättemysig fin liten familj,både två o fyrbenta.

  Reply

 • Eddie

  När vi fick barn var vi lite oroliga över hur vår schäfertik skulle ta det då hon var min hund på alla sätt och hur hon skulle reagera tillsammans med mina föräldrars och syskons hundar. Medan vi var på BB så var min hund hos mina föräldrar och vi samlades där allihopa när det var dags för hemfärd. Då fick både vår hund och alla andra hundar träffa babyn på ”neutral” mark (neutral för vår schäfer och en annan av hundarna som var väldigt vaktande av sig).
  Väl hemma så fick hunden vara med hela tiden (precis som det verkar att era hundar är), blöjbyten, matning, nattning, mys, allt för att hon inte skulle känna sig utanför och det fungerade jätte bra. Hunden blev som en extra mamma åt babyn och vaktade honom, höll koll på honom, lärde honom krypa och gå. Det fungerade även bra att ha familjens hundar med hunden och babyn just för att vi låtit dem träffas neutralt först. Senare tog vi även en valp och efter nån timme av ”maktkamp” så var hundarna helt okej med varandra.

  Dock har jag hört av många andra att just två hanar kan ha svårare att acceptera hierarkin än tikar. Känner en som hade flera hanhundar, det gick bra först men allt eftersom så rök två av dem ihop hela tiden. De försökte dela upp hemmet med portar så att hundarna kunde se varandra men inte komma åt varandra, men efter ett år av ständigt hundbråk så placerades den ena hunden om. Dock var de mycket äldre än era hundar. Jag hoppas att just åldern på era hundar, samt att när ni börjar få ett lugnare hem (utan ständiga störningar utifrån som skrik, stoj, slag på fönstren osv) att hundarna känner av ert lugn och då även lugnar ner sig med varandra.

  Annars finns det flera olika naturliga preparat som man kan testa på som lugnar hundar, t.ex. feromon spray, kolla Adaptil som man kopplar i ett eluttag, det sprider sen en för hundar lugnande doft. Lycka till!

  Reply

 • ToT

  Hoppas också att det löser sig. Jag kan inget om det så jag ska inte ens ge en idé eller ett förslag.

  Jösses vad lunis är lik jocke. Du är på bäbiskortet väldigt lik min dotter däremot (hehe) så det kan va. Vi kanske är släkt på lång väg, vem vet……
  Hon är verkligen en liten guldklimp. Avundsjuk kan jag säga. Älskar verkligen tiden mellan 0-6 månader. Den går alldeles för fort tyvärr.

  Reply

 • Sanna

  Eran dotter är så himla söt! En riktig blandning mellan dig och Jocke 🙂 Hoppas att allt löser sig med hundarna! Kram

  Reply

 • Laila

  Åh, vad tufft att de inte riktigt går ihop 100 procent :/ Hoppas att ni hittar en fin lösning för alla <3
  Supersöt bild btw.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *