Hund + bröstmjölk?

Jag har funderat över en sak som jag tänkte ta upp med er idag för att försöka bli lite klokare.
Vi har ju en hund som heter Ängel, eller ja hon heter Angel men vi kallar henne för Ängel.
Precis efter min förlossning så märkte jag att Ängel var svullen om sina bröst och märkte då också att hon fått bröstmjölk.
Hon bor med våra kastrerade hanar och dom andra hundarna hon träffar är honor, så det är omöjligt att hon är gravid.
Är det möjligt att hon på något sätt påverkats av min graviditet och att det kommit in en bebis i bilden eller hur är detta möjligt?
Jag tycker att det är lite underligt men också mysigt om det är så art min graviditet påverkar henne så.

Comments 3
 • Emma

  Låter lite som att hon är skendräktig. Går hon omkring och gnäller med leksaker? Eller verkar hon liksom ”bädda” när hon ska lägga sig och så. Brukar vara tecken på skendräcktighet.

  Reply

 • Sandra

  Jag tänker också skendräktig. Min hund blev det varje gång efter löp, så pass att hon mådde riktigt dåligt. Så hon fick kastreras rätt fort. Ska ni inte ha valpar på Ängel så är det bästa att kastrera oavsett då det avsevärt minskar risken för juvertumörer bland annat, och man tar ju bort livmodern och allt då och då finns heller ingen risk för livmoderinflammation som är rätt vanligt på hundar och kan vara dödligt om snabb hjälp inte fås. För att inte tala om hur jobbigt det är med hormoner som kommer och går för någon som är fertil, och speciellt nu när hon uppvisar såna tecken. Är det alla bröst så är det högst troligt skendräktighet, skulle det bara vara ett bröst så kan det vara någon tumör. Oavsett så tycker jag det är en bra grej att kastrera även tikar om man inte ska ta valpar på dom just för att minska risken för massa sjukdomar och lugna hormoner, men det gör man ju som man själv vill 🙂

  Reply

 • Ida nilsson

  Många tikar kan bli skendräcktiga när man som människa är gravid och en bebis kommer in i bilden. Dom går som in i en mammaroll och håller noga koll på bebisen som om den vore tikens egna

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *