Hejdå Melle!

Idag flyttade vår häst Melle. Hon är en väldigt krävande häst och behöver en ryttare som sätter henne på plats och som inte är rädd och det har gjort att vi inte hittat någon ryttare som passat henne och då får hon inte den träning hon behöver och då börjar hon tappa muskler och bli rastlös och ju rastlösare hon är ju mer ”fuxig” blir hon. Vi som har henne är ju tyvärr för stora för att rida henne så därför har vi letat som tokar efter en seriös och bra ryttare utan resultat.
Hon är verkligen ingen barnponny och det var ju det vi bl.a ville ha henne till med men med tiden blev hon bara värre och värre i beteendet pga hon blev rastlös och kände att hon kunde leka med alla som hoppade upp på henne.
Därför tog vi beslutet att hon skulle få flytta till någon som har erfarenhet av att lära om hästar på nytt. Alltså att börja om från grunden och rida in från start. Vi tror att det är den anda chansen innan man får ge upp och bara ha henne som sällskapshäst.
Men vi är som sagt för stora för att rida henne så därför kan vi inte göra dessa grejer och dessutom så kräver det mer tid än vad jag har just nu tyvärr.

Det skär i mitt hjärta att hon behöver flytta men man måste tänka på hennes bästa och inte vara självisk!

No Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *