Juldagen

Idag gick vi upp tidigt för att vara i mataffären när den öppnade.
Det skulle inhandlas julmat till vår lilla ”julafton” här hemma så fort Jocke känner att han orkar.
Det blev dock inte av idag men vi har iallafall allt redo så det bara är att köra sen.

Idag har vi bara myst och tittat på film sedan vi kom hem från affären. Inte haft någon to-do-list eller några måsten utan bara gjort det vi känner för. Jocke verkar ha uppskattat det och det gör mig väldigt glad!
Jag vill att han ska må bra och han måste sluta sätta sån press på sig själv.
Denna fina människa gör redan mer än tillräckligt och jag hoppas att han kommer tillbaka till sitt rätta jag snart.

Nu låter det som att detta endast pågått i några dagar men så är det alltså inte utan det har pågått sedan i våras och i somras träffade han en läkare som sa åt honom att varva ner kort sagt men vi lyssnade inte och nu är det värre än någonsin…

 

Comments 10
 • Karin

  Gokväll fina ni!
  Känner tyvärr igen det här med utmattning alltför väl…. varit sjukskriven snart 1 år… Hatar detta!! Om du/ ni vill veta mer får ni gärna ta kontakt.
  Stor kram till er alla ❤ o god jul 🎅❤

  Reply

 • Madde

  Har själv varit sjukskriven i 3år pga utmattningssyndrom och är nu på väg tillbaka, meeen minsta lilla stress på jobb eller hemma så brakar jag igen.
  Mina tips är att vila vila vila och sedan göra roliga saker när man orkar, så man inte går ner sig helt.
  Det låter kanske konstigt, men är man deppad i samband med utmattningen är det viktigt även att göra nåt man tycker om – när man orkar som sagt.

  Reply

 • ToT

  Det är inte helt säkert att Jocke är utbränd. Såklart kan han vara det men det finns så många liknande sjukdomar. 1. börja med att ta prover
  2. Jocke sover ju ganska lite, se till att han sover mycket. När ni har live så är han vaken typ 2 dygn, man sover inte igen det. Så se till att han sover 8 timmar varje natt. Kan han inte det, då måste han ha sömntabletter.
  3. Dra ner lite på arbetet. Ha 1-2 dagar ledigt i veckan tills Jocke mår bättre eller gör saker utan honom. Jag förstår att ni måste jobba hårt och dra in pengar med tanke på all kostnad på huset men tänk på att vi har bara 1 enda ynka liv och man bör tänka på det. Dra ner på lyxen. Pengar och lyx är, är det värt det? Det kan sluta i katastrof. Pengar kan inte köpa bort vissa sjukdomar eller problem så lyxa inte så förbaskat, så ni kan jobba lite mindre. (det är inte av elakhet jag säger det här) utan av omtanke. Tänk vad som är viktigast. Hälsan att klara av hyra mat och det viktigaste eller lyx en kort tid och sen sälja med förlust och få skulder? Jag vet folk som haft allt och förlorat allt pga det här. Viktigast är ändå att Jocke äter, och sover 8 timmar minst till att börja med. Anställ nån lite billigare som hjälper er med saker och på allvar, övervåningen är inte klar än, vem tjänar på det? Joz eller inte? Man ser att det målas och är klart, sen målas det igen på samma ställe. Jag har målare och hantverkare i vår närhet och dom anser att det är liite för mycket mycket så att säga. Önskar er all lycka bara och att ni/Jocke snart mår bra. Ta det lugnt och vila.

  Reply

 • Veronica

  All kärlek och styrka till er Jonna och Joakim.
  Glad att ni ska vara mer rädda om er nu och vårda ert inre med och er energi nivå.
  Återhämtning, bra mat och var inte rädda för att be om hjälp! 💕
  Att be om hjälp är att vara stark!
  De nära och kära ni har tror jag inte tvivlar en sekund på att hjälpa er om ni ber om hjälp. För vänner som är äkta finns där oavsett vad. ❤

  Följt er sen ni börja på Youtube och gör ont i hjärtat. Även om jag aldrig träffat er och se att ni mår så nu.
  Önskar er det bästa Joakim och Jonna
  💕🍀💕
  Hoppas även Danijal mår bättre snart. 🍀
  För så mycket glädje och skratt han med ger av sig själv i era vloggar. 💕🍀💕

  Reply

 • Sandra

  Fina ni ❤️

  Jag får ont i själen av att höra hur ni kämpar med psykisk ohälsa 💔 Jag själv har varit drabbad och min äldsta son var lika liten som er dotter är nu. Detta var 5 år sen, men ärren och minnena sitter kvar. Jag blev utmattad av olika anledningar och fick ptsd (posttraumatiskt stressyndrom) efter en tuff förlossning. Det tog tid efteråt att verkligen läka med mkt stöd och samtal. Har även familjemedlemmar och nära vänner som råkat ut för utbrändhet och annan psykisk ohälsa. Ni är inte ensamma. Ta hand om varandra, försök sova och avlasta! Säger samma som ovan, vill ni veta mer eller bara prata om det får ni gärna kontakta.

  Styrkekram ❤️

  Reply

 • Hanna

  Hej Jonna.
  Vad ledsen jag blir av att höra att Jocke är dålig.
  Jag är själv en 38årig tvåbarnsmamma som tittar på Er på yt.
  Tycker att ni verkar vara så snälla och omtänksamma.
  Fina förebilder är ni med… 😀
  Ta hand om om er och er fina tös!!
  Kram från Hanna

  Reply

 • my

  Kan du visa mer av er inredning och gärna ditt smink. Kram från ny.

  Reply

 • Veronica

  ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

  Reply

 • Liza o Meja

  Min dotter har upptäckt er nu på youtube och hon vill gärna skicka en hälsning. Meja heter hon och fyller 7 år i Januari. Hon vill hälsa ” att ni är bäst och Lunabelle är sötast”
  Hälsningar
  Liza & Meja

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *