Äckligt inlägg

Är du känslig så bör du INTE läsa detta inlägg!!

 

Jag måste bara få skriva av mig lite. Första mensen efter graviditeten har nu kommit och HERREGUD så mycket blod det kommer!!
Mens är ju inget jag tycker är speciellt roligt att ha överlag men denna gång är det extra jobbigt.
Jag brukade redan innan graviditeten ha väldigt mycket mensvärk och det sa läkarna nu i efterhand var för att jag inte kan få ägglossning och därför har väldigt många äggblåsor.
Mensvärken brukar oftast komma precis innan mensen och sluta någon dag in på mensen.
Men denna gång har den suttit i i flera dagar under mensen och det kommer verkligen floder med blod. Sist jag blödde så här mycket var efter en abort jag gjorde i tonåren och en del av graviditeten satt kvar efter aborten och det gjorde att jag fick åka in på akuten för att jag förlorade så mycket blod och det var då dom hittade att allt från den graviditeten inte var borta så då fick dom skrapa ut det.
Hemskt, men jag fattade typ ingenting för att jag var chockad.

Jag tror dock inte att det är någon fara nu mer än att jag slarvat med järnpillerna och blutsaften och det kan jag ju säga att jag får lida för nu haha…

Blödde ni också en hel del under första mensen efter graviditet?

Comments 6
 • Nathalie

  Blöder så himla mycket när min första mens kom efter förlossningen har nog aldrig blödit så mycket ont gjorde det och höll i sig i nästan 2 veckor sen försvann den men kom tillbaka veckan efter igen

  Reply

 • Emma Nilsson

  Innan jag fick barn, så blödde jag knappt något, kunde ha typ trosskydd för att det var så lite och det höll i sig i kanske 3-4 dagar. Max! Nu däremot är det helt tvärtom. Känns som man ska fylla en pool (okey kanske till att ta i, men det är mycket) och mensvärken är hemsk. Nästan som värkarna vid förlossningen 😳 Men både bm och bvc säger att det inte är konstigt eller ovanligt, så får lita på dom.

  Reply

 • Fredrika

  Hej (igen – stalkervarning) (är dessutom snart 32 år 😂). Jag har blött extremt mycket efter alla mina förlossningar (3 st) (har tvillingar). Typ dom tre, fyra första mensperioderna efter varje FL har jag blött så mkt så jag varit tvungen att byta binda en gång i halvtimmen vissa dagar. Helt sjukt! Men mitt hb har ändå varit bra. Jag har ju trott att jag ska dö- varje gång! 😩 Man skulle ju vilja veta vad det beror på.. kanske att man inte haft mens på så lång tid? Nån kanske vet 🤗 /mamma till fyra (🙈)

  Reply

 • Vickie

  Mens är ju inte äckligt, det är ju naturligt. Synd att vi är många kvinnor som känner oss äckliga eller att det är äckligt att skriva /prata om mens. Det är ju naturligt. Men om en man skär sig i tummen då är det inte äckligt… Bara för att det kommer blod från vaginan så är det per automatik äckligt?! Den här uppfattningen måste vi vända på tycker jag!

  Reply

 • Maria Johansson

  Jag blödde också mycket.
  Fick byta skygg 1 gång i timmen och blödde igenom 2 bindor. Så fick till slut åka in, fick tabletter på recept som ja äter nu och fick under den jobbiga tiden använda vuxenblöjor för att ja annars knappt kunde lämna toaletten. Det är hemskt. Hoppas ditt är lindrigare.

  Reply

 • Lena

  Jag hade en mängd precis som vanligt ( inte mycket , inte lite ) och den varade som vanligt.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *