sprutor

I slutet av denna månad är det dags för 3 månaders-sprutan för Lunisen och jag fruktar redan det datumet. Jag tycker att det är EXTREMT viktigt att vaccinera barn men det där med sprutor är ju så hemskt. Speciellt när dom är så små och oskyldiga.
Usch, mitt hjärta gör redan ont!

Hur mådde ni när era bebisar skulle ta sprutan? Oroar jag mig i onödan?
Mådde dom dåligt efteråt och hur länge isf?

Comments 23
 • Emma

  Min första dotter reagerade väldigt starkt på 3 månader vaccinet, 41 graders feber, vi kunde inte röra henne för hon hade så ont i kroppen av febern, hon skrek helt hysterisk.
  Men Alvedon gjorde allt bättre och hon blev piggare snabbt efter 🙂

  Jag va även super nervös och grät när dom tog sprutan haha.

  Nu på mina andra dotter va jag mer förberedd, fast jag fällde en liten tår för jag tyckte det va jobbigt för hon blev ledsen.

  Och hon fick 38 graders feber på kvällen och blev lite extra ledsen, men Alvedon supp gjorde det bättre även då 🙂

  Dagen efter var båda barnen pigga igen även om febern höll sig i lite även då.

  Så köp Alvedon suppar, dom är susen!
  Och det kommer gå bra när hon får sprutorna, oftast slutar dom gråta efter några sekunder 🙂

  Reply

 • Amanda

  Jag har två barn 1,5år och 7månader. Enligt min erfarenhet har det gått superbra! Både under själva sticket och efteråt. Dom blir ledsna en halv minut ungefär (har mina blivit) och sen har allt varit bra 🙂 sen fått lite feber på kvällen men sen inget mer 🙂 så det kommer gå superbra! Tycker det är jättebra att ni vaccinerar 🙂

  Reply

 • Josefine

  Första vaccinationen var hemsk. Hon hade så ont i kroppen på kvällen 😟 andra vid fem månader reagerade hon inte ens på, så skönt!

  http://nouw.com/sjosefine

  Reply

 • Micaela

  Bosse fick feber dagen efter. Men annars var han sig själv 💕

  Reply

 • Nathalie

  Jag grät floder när dottern fick sprutan och det är inte bara en spruta det är 2 stycken men tösen fick bara feber som höll sig i några timmar men tror att det är olika från barn till barn

  Reply

 • Linda

  De brukar få lite feber samma dag på kvällen eller dagen efter, kan få lite röda utslag på kroppen. Men ofta brukar det gå över efter 1 dygn dock så kan bebisen bli mer gnällig och lite orolig o ej vilja äta. Slö. Men helt ofarligt. Du kan köpa lite flytande alvedon för bebisar, är alltid bra att ha hemma. ❤️❤️❤️

  Reply

 • Bella

  Jag är själv jätte spruträdd så det är min sambo som tar alla besöken där en spruta är med. Jag lämnar alltid rummet när det är dags för jag mår så dåligt och det gör så ont i mitt hjärta. Men våran lilla tjej har nästan aldrig reagerat på sprutorna så det känns skönt, hon tycker det är väldigt intressant och hon har heller inte fått några biverkningar som kan komma när man vaccinerar. Hoppas allting går bra med Lunisen 🙂

  Reply

 • Emma Nilsson

  För min del var/är sprutorna inga problem alls, men sen är jag inte heller nålrädd. Om det kanske har någon betydelse. Mina tre tjejer har knappt sagt något vid vaccineringen men däremot blivit väldigt dåliga efteråt. Feber och dåsiga, men det går över rätt så snabbt. Tror det kommer gå super bra för er båda ♥️

  Reply

 • Anki

  Det enda mina (vuxna) ungar fick efter sprutorna var lite feber annars inga problem.

  Reply

 • jennie

  min son grät i 30 sek men då va de gallskrik. men jag tar ju hellre de än massa sjukdomar. han reagera inte alls på sprutorna efter. däremot rotavaccinet efter den andra omgången hade han ont i magen i ca 40 min på em. men som sagt hellre de än magsjuka. dottern hade magsjuka när hon va 2 år och gick ner 4 kg de va inget roligt. jag är också orolig inför varje sprutbesök men efter känns de inte som att de va så jobbigt för dom.

  Reply

 • Emma

  Med min första bölade jag också när min bebis började gråta av sticken 😁 men sen så har det bara gått fint med de andra 🙂 dom gråter lite men sen är det bra !

  Reply

 • Sanna

  Jag bölade rätt ut när dom stack min förstfödda första gången. Det kändes så hemskt att ”plåga” honom. Men nästa gång gick det bättre❤️ hellre den korta stunden av ledsamheter än att de ska bli sjuka, men klart man får bli ledsen själv också, förstår dig!

  Reply

 • Fredrika

  Hej Jonna. Ta det lugnt. Det är jobbigt precis när dom gråter direkt vid sticket men det är över på några sekunder. Kommer gå bra! Lovar! Tack för en härlig blogg och bra jobb med youtube. Ni är grymma. /mamma till fyra 💖

  Reply

 • Lina

  Vår lilla tjej fick ingen feber men hade ont i benen där de stack in sprutorna. Hon sov lite mer på dagen än vad hon brukar göra samt var lite mer gnällig.

  Reply

 • Susanne B

  Hej. Åh jag minns den dagen och jag var också ganska orolig innan! Och jag grät nog mer än dottern när sprutorna togs 😢 haha. Men det gick jättebra och det gick över snabbt för min lilla tjej. Andra gången vid 5 mån hade jag stålsatt mig för att inte själv börja gråta mest för hennes skull så hon inte skulle bli orolig, Då förstod hon ju lite mer än vid 3 mån.. fick lite tårar i ögonen men inte mer och sen efter det har det gått jättebra. Dottern har också tagit blodprov två gånger och det har gått jättebra så du behöver inte oroa dig! Min tjej har inte varit så påverkad av någon av vaccinationerna faktiskt, tror hon fick lite feber vid 1 års vaccinet men inget mer 🙂

  Lycka till när det är dags!

  Kram Susanne

  Reply

 • Jenny

  Min dotter fick feber över natten och var hysteriskt ledsen i ca 1 timme, ska också iväg med min 3 månaders snart och hoppas det kommer gå bra, det är som sagt 2 sprutor och kan rekommendera att be dom vara 2 stycken som ger sprutorna samtidigt, annars måste man trösta barnet 2 gånger, så blev det med mitt första barnet vid 3 månaderssprutan :/

  Reply

 • Fanny

  Du oroar dig i onödan. Bebis kommer säkerligen bli ledsen det blev min son men han slutade gråta direkt jag tröstade honom. Sen var det inget mer med det. Ingen feber, sov lite mer under dom två kommande dagarna, och svullen där dom stuckit det var allt. Får se hur sonen reagerar nu när han ska ta 5 månaders sprutorna nästa vecka

  Reply

 • S

  Mitt barn blir inte så ledsen av sprutorna men han brukar vara sjuk i 2-3 dagar efter varje

  Reply

 • Maria

  De kommer att gå superbra <3 Våran dotter på nu 5 månader reagerade just vid sticken med gråt. Andra gången var jag snabbt framme med babblarna på youtube och då ”gick de över” direkt 😉 sen lite låg och lite feber i några dagar. Styrke kramar o som sagt de kommer att gå galant 🙂

  Reply

 • Louise

  Jag grät som en stucken gris så fort sonen började gråta av stocken. Kände mig som världens sämsta mamma som utsatte han för en sådan smärta när jag inte kunde förklara varför eftersom han inte förstod. Även fast det är precis tvärt om, man är en väldigt bra mamma och medmänniska när man väljer att vaccinera men hela ens värld kraschar och hjärtat vänds in och ut när man ser att ens barn får ont.

  Dock slutade han gråta efter max 1 minut men det kändes mer som 1 timma. Hade förberett med bröstet så han fick amma direkt efteråt vilket hjälpte mycket.

  Han har aldrig fått några biverkningar av några sprutor mer än att han var lite öm där dom stack men inget farligt alls.

  Det kommer gå bra och man gör det för en god sak

  Reply

 • Jennifer

  Har sprut förbi så jag fick blunda när jag höll henne, men gick bra för min dotter hon skrek ju självklart och va ledsen en stund men gick över ganska snabbt, var oxå nervös för att hon skulle få feber och bli sjuk men va bara lite öm på benen och sov mer än vanligt!

  Reply

 • Stina

  vad är innehållet i sprutorna? har ni kollat upp det?
  det går säkert bra. kanske lite gnäll från bebis men sen inget mer.

  Reply

 • Angelica

  Min dotter reagerade inte alls på 3 månaders vaccinet. Det är ett ont måste. De skriker lite och sen är det bra.

  Värre var det när sonen fick sin sista spruta nu på bvc 😂 han skrek så jag tror det hördes över hela stan haha.. han kunde inte använda benet sen stackarn 😆😊

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *