Solskydd på bebisar under 6 mån

Eftersom att vi planerat en resa till Dubai när Lunisen blir 4 månader och eftersom att det är varmt och soligt där så är det ju viktigt att ha bra skydd mot solen och därför har jag köpt en vagn, filt, hatt, badkläder, tält osv som har SPF 50 solskydd MEN för att vara på den säkra sidan så tänkte jag också köpa solskyddsfaktor. Så jag gick till apoteket men på alla flaskor där stod det att solskyddet var för bebisar från 6 månader och att bebisar under det absolut inte ska vara i solen.
Det förstår ju jag med och tanken är ju inte att Lunabelle ska ligga och sola utan jag tänker mer om jag bär henne i selen och händerna sticker fram eller om solhatten inte alltid täcker hela ansiktet.
Man vill ju vara på den säkra sidan och därför blev jag så chockad att det bara fans solskydd från 6 mån.

Nu har jag dock pratat med både min barnmorska och apoteket om det och dom säker att jag kan använda ett tunt lager på dessa ställen för att vara på den säkra sidan.

Så nu till min fråga, har ni använt solskydd till yngre bebisar än 6 mån och hur gick det??

 

Comments 13
 • Jaezmine

  Bästa du, kan varmt rekommendera eco cosmetics Baby & Kids Solkräm SPF 50.
  Använde det på min son på händer, fötter osv när han var 4 månader och uppåt för jag precis som du ville skydda alla ställen som han inte var skyddad av kläder 👌

  Bamsekramar❤

  Reply

 • Sofia

  Vi åker snart till Thailand med vår tjej född 23 okt -18.
  På henne använder vi eco cosmetics neutral, samma som vi använt till våra andra barn när dom varit under året. Innehåller bara snälla grejer och är den enda jag skulle rekommendera till en bebis
  Läs om den 😊
  Apotea säljer den billigast.
  Vi använder den typ bara på såna ställen som ibland är svåra att skydda, typ händer och fötter när hon sitter i selen.
  Det är ju förstås ändå skugga som gäller, men det känns bra att ha ett ekologiskt och snällt skydd när det är nödvändigt!
  Ha en fin resa till Dubai 🌞

  Reply

 • Louise

  Angående solskydd på bebisar fick jag tipset när min var 5 månader att ta ett tunt lager men inte på händerna. Vet inte om det är så i alla men det finns ämnen som inte är bra om dom får i sig. Ha det så mysigt i Dubai! 😊

  Reply

 • Rebecka

  Tipsar om du ska bära i sele, att du själv bär en sådan stor solhatt som även skuggar Luna belles huvud, för de kan bli riktigt svettigt och att inte behöva ha solhatt på henne kan vara skönt för att få lite luft cirkulation, samtidigt som de skuggar bättre på både dig och henne. Att knyta en sådan tunn nästan genomskinlig sjal runt hennes ben gör också susen.
  Att hela tiden försöka ha heltäckande kläder i tunna ljusa tyger kan kännas lite jobbigt och att man gärna vill att dom ska ha bara ben eller armar, men försöka undvika de. Har man bara fötter och händer med solskydd på och inget på huvudet om man kam skugga de så håller sig bebisen sval ändå.
  Ha så kul på resan!

  Reply

 • Ma

  Eco cosneticas solskydd för barn, 50 SPF… Helt fritt från kemikalier. Beställ på nätet..

  Reply

 • Barret

  Hej Jonna. Denna har jag beställt till min 4 mån bebis. Det står att barnet ska vara från 3 mån och uppåt. 😊https://www.kronansapotek.se/Eucerin-Kids-Mineral-Sun-lotion-SPF30/p/771849

  Reply

 • J

  Vad märkligt! Över allt där jag läst och på apotek när jag frågat har de sagt att de INTE rekommenderar att smörja barn under 1 år. Senast i somras! Att man ska hålla dom i skuggan med skyddande kläder helt enkelt. Inte visats i sol.

  Reply

 • Ewe

  Du kan använda ett tunnt lager, min minsta var 3 månader när jag var i bulgarien. Det gick super bra.

  Reply

 • Åse

  Tänk på att huden tar upp 60% av det som du smetar på huden. Det är därför det är åldersgräns då det oftast är kemiska solfilter som tas upp av blodet. (Inte så jättebra för varken människa eller miljö ).. Köp ett fysikaliskt solfilter istället från tex Maria Åkerberg (ekologisk hudvård), det tas inte upp av huden 😊 Dock blir man lite vit av dom eftersom det då lägger sig uppepå huden men det är bara bra för då vet man när det är dags att fylla på 👍 Ett annat tips är citrusdeo (spray) från M.Å som fungerar även som ett fantastiskt myggspray. Funkar för både barn och djur utan att innehålla skadliga kemikalier. Bästa myggsprayen jag nånsin testat. Den är alltid med till Thailand 👌😊

  Reply

  • mrslundell Post author

   Jag köpte någon ekologis spray på apoteket, jag minns tyvärr inte vad den heter nu, men ska kolla upp det! 🙂

   Reply

 • Angelica

  Vad konstigt! På vårt bvc så dom ”Ingen solkräm för barn under 1 år”!

  Reply

  • Åse

   Så är det ! Småbarn bör inte ha solkrämer på sin hud.. Men de fysikaliska solskydden går bra eftersom de ine tas upp av huden/blodet 😊 Dock är det bra att även ha solskyddskläder och hålla dem i skuggan ändå.. Vi hade alltid men ett uvtält med på stranden som vi placerade oss med barnet i. Suverän uppfinning!

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *