Återkoll efter förlossning

Idag var jag på min återkoll på mödravården sedan förlossningen för att kolla hur allt läkt osv.
Det var väldigt roligt att träffa min barnmorska igen hon som jag haft under graviditeten.
Hon är så himla bra, jag gillar henne verkligen starkt!
Någon som vet om man kan ”önska” en viss barnmorska vid nästa graviditet?

Allt hade iallafall läkt förvånansvärt bra och hon sa att man inte ens kunde se att jag fött barn där nere. Jag har nästan gått ner alla gravidkilon utan att behövt anstränga mig eller träna. Jag har bara levt och gått lite promenader. Och det känns faktiskt väldigt bra eftersom att jag i vanliga fall har svårt med vikten pga min sköldkörtel. Så jag trodde att det skulle vara omöjligt får mig att kunna tappa några kilon alls efter graviditeten.

Vi kollade också på själva ”kurvan” dom gjorde under förlossningen och där hade dom chansat att. Lunabelle skulle komma ut mellan klockan 14-17 och hon kom som ett skott redan vid 10.31 så vi alla var lika chockade att det gick så fort. Många säger att bebis nr2-3-4-5 osv bara kommer snabbare och snabbare så det gör mig lite skraj att jag inte ska hinna in nästa gång haha!
Barnmorskan sa iallafall att jag födde som en omföderska och att jag var som gjord att föda barn så det var väldigt roligt att höra faktiskt! Och jag älskade ju faktiskt att föda och sa redan någon minut efter Lunabelle kom ut att jag skulle kunna göra det igen och igen och igen.
Dock så var ju slutet av graviditeten allt annat än underbart. Så det frukar jag något enormt…

Comments 13
 • Isabelle

  Supergött att Läka fint där nere ju, och Gå ner i Vikt utan att göra nåt !!! 😉 . Jag kan äta möe Godis utan att gå upp i Vikt typ. Jag minns inte när jag Vägde mig senast. Jag skulle aldrig vilja vara gravid å föda en Bäbis.

  Reply

 • Helena

  Att andra barnet kommer snabbare håller jag emot, men det är nog högst individuellt. Mitt första barn kom efter 2,5 timmars värkar och mitt andra barn kom efter 38 timmars värkar.
  Jag tycker också det är urhäftigt att föda, och så har jag fått må bra under mina graviditeter också, Hade velat ha ett barn till, men tyvärr fick vi missfall i samband med att sambon fick cancer och sen dog han och nu skulle jag säga att jag har åldern emot mig då jag passerat 40 och lever ensam.

  Reply

 • Mikaela

  Man kan önska samma barnmorska. Det har jag gjort men tyvärr så har dom alltid slutat så jag har fått nån ny.
  Haha ja jag har själv varit rädd att inte hinna in då mina förlossningar varit snabba. Och jag hann inte in med bebis nr 5 utan hon föddes hemma i sängen.

  Reply

  • mrslundell Post author

   MEN VAAA?? Haha gud vad sjukt! Måste bara fråga hur snabb förlossningen gick med bebis nr 5 och var det någon på plats eller var bara pappan där? JAG VILL VETA MER!! 😀

   Reply

   • Mikaela

    Haha egentligen gick det inte så fort. Första värken halv 6 på morgonen men dom blev aldrig regelbundna eller speciellt starka. Sen är hon född 03:04 på natten. Så egentligen tog det tid men när värkarna drog igångng ordentligt var klockan typ 02:40. Så vi skulle precis sätta oss i bilen när jag kände att nu kämåste jag krysta och kunde inte komma in i bilen. Har ca 30 min till sjukan (bor i Sya och skulle till Linköping) min sambo och svärmor var där så blev mest svärmor som förlöste då sambon fick stänga bort hundar och så 😛

    Reply

    • mrslundell Post author

     Men gud vad sjukt ändå haha! Och vilken historia att berätta för nära och kära, och även för mig hihi 😀
     Jag har också bott i Sya btw, på Engelbrektsvägen! 🙂

     Reply

     • Mikaela

      Vilken nummer? Jag bor på Engelbrektsvägen 8. Vilket sammanträffande 😊

      Ja det var en riktig upplevelse och det är nåt jag aldrig kommer glömma nånting av. Hehe

     • mrslundell Post author

      Jag bodde på Engelbrektsvägen 21 😀

 • Viktoria

  Hej Jonna! Jag tycker verkligen om din blogg, det är så mysigt att sitta en kväll och bara läsa med en kopp kaffe eller te. Jag blev lite nyfiken när du skrev om din sköldkörtel då jag tar nu massa prover för att se om något är fel på min, så hade undrat om du kanske kan skriva om när du fick reda på det och hur det har förändrat din livsstil. Ha en trevlig dag nu Jonna! 💖

  Reply

 • Marielle

  Man kan absolut önska barnmorska 🤗

  Reply

 • Sabina

  Jag har önskat och fått samma bm alla mina 3 graviditeter. Oftast kan väl 2:a, 3dje förlossningen osv gå snabbare men det måste inte vara så.
  Min första startade med att vattnet gick vid ca 02 och bebis är född 09.09. Då hann vi vara inne på förlossningen ca 45-50 minuter, 10 cm öppen när vi kom in. Andra förlossningen startade med värkar vid ca 10 och bebis är född 16:46, då åkte vi in tidigare till förlossningen så var inne i 2,5 h. Tredje förlossningen startade 04:40 att jag var kissnödig (utan värkar eller någon känning) och 05:45 är bebis född hemma i badrummet.

  Reply

 • Mikaela

  Snett emot mitt hus då. Kul 😊

  Reply

 • Jossan

  De är sjukt häftigt vad kroppen klarar av skönt att det har läkt som de ska. Min förlossning tog ca 6 timmar från första förvärk till att han var ute. Men jag fick en förlossningskada som i bästa fall är läkt inom ett år 🙁

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *