Ang hoppgunga och gåstol

Wow jag blev verkligen inte klokare av era kommentarer ang hoppgunga och gåstol.
Vissa av er ÄLSKADE dom båda och tyckte att det var jätte löjligt att andra ”förbjöd” dom.
Medan dom båda produkterna var självklara BIG NONO för andra.
Så jag vet fortfarande inte vart jag står och hur vi ska göra. Många av er skrev iallafall att man bör ha bebis på golvet till iaf 6 månader innan man börjar med något sånt så bebisen får träna upp och stärka sina muskler på egen hand och inte med hjälp av något först. Låter logiskt och det tänker jag följa. Andra skriver att bebisen han få problem med höfterna och börja ”gå på tå” utav gåstolar och hoppgungor. Just det där med att gå på tå vet jag inte riktigt om jag tror att det hänger ihop med produkterna men höfterna där emot kan jag tänka mig påverkas lite OM man sätter dom där en längre stund. Vilket inte är bra över huvud taget och det rekommenderas att man har dom i produkterna i korta stunder.

Jag har ju en bärsele som är från BabyBjörn och den har jag nu fått höra i efterhand att den inte ska vara bra för bebisens höfter? Jag har inte hört eller sett någon bra källa om det egentligen utan bara mammor som mejlat till mig. Dock så älskar jag den för att den andas så himla bra och Lunabelle trivs som fisken i vattnet i den.
Men vi använder den väldigt väldigt sällan så det ska nog inte vara någon fara. Jag har använt den några gånger i hemmet när jag tex lagat mat eller dammsugit. Men där emot så tänker jag ta med den till Stockholm och Dubai, sen får vi se om den kommer till användning eller ej!

No Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *