5mån vaccin

Idag har vi varit på BVC då det var dags för 5mån-vaccinet för Lunabelle. Efter förra sprutan vid 3 mån så blev Lunis jätte ledsen och känslig i humöret men fick ingen feber.
Tyvärr så har jag hört såå många bebisar som fått feber vid 5mån sprutan så jag är mer än beredd på att den ska besöka oss här med. Jag har ärligt talat inte hör någon som INTE fått feber efter just den sprutan?

Vaccin finns det så många som är både för och emot och jag fattar båda delarna men det som får mig att överväga att ta sprutorna är att när Lunabelle var runt en månad så läste jag en artikel om någon mamma som låg inlagd på sjukhuset med sin bebis på bara två månader som hade blivit jätte sjukt pga att andra barn inte vaccinerat sig och en två månaders bebis har ju inte hunnit få chansen att ens kunna vaccinera sig vid den tiden än då första sprutan tas vid 3 mån.

Jag började gråta av artikeln och den gjorde mig jätte rädd. Jag skulle varken vilja att Någon smittade Lunabelle med något eller att hon skulle smitta någon annan.
Och nu är det förmodligen en hel det personer som kommer säga att man inte ska gå ut när bebisen är så liten men ibland måste man faktiskt det. Och det går ju inte lämna en bebis hemma medan man åker iväg, så det argumentet tycker jag inte ens är okej att komma med.

Där emot så är jag väldigt rädd och skeptiskt för dessa vaccin som är mer ”spontana” så som tex det mot galnakosjukan, svininfluensan och allt det där som bara kommer helt plötsligt. Det känns som att dom inte riktigt har testat det ordentligt innan vi tar det och det gör såklart att saker och ting händer.

Men smaken är som sagt som baken och alla tycker olika, jag är inte ens sån som skulle sitta och skrika eller ens argumentera om ifall någon tagit vaccin eller inte. Utan detta inlägg är bara så jag tänker och varför jag gör och inte gör saker sen är allt upp till var och än!

Mina åsikter kanske skulle ändras om Lunabelle tex skulle få sjuka biverkningar av sprutorna men har man inte varit med om det så kanske man tänker lite annorlunda. Det är ju så vi fungerar.

Lunabelle var iallafall 65,5 cm lång och vägde 7460g och följer sin egna kurva precis som hon ska! 👌🏽
Och vid 3mån sprutan så blev hon sååå ledsen och grät från när hon fick sprutan och ända hem. Men med denna spruta så var hon ledsen i ca 3 sekunder och sedan var hon tyst och sen började hon skratta för att hon såg någon rolig leksak. Riktigt stark och duktig tjej idag!

Comments 17
 • Matilda

  En nära väns pappa tog vaccin mot svininfluensa och fick sömnapné tror jag det heter, av vaccinet. Han får inte ha körkort för att han kan somna när som helst omedvetande. Samma sak med livmodershalscancer, en som blev förlamad. Jag har inte tagit den då det är för lite forsking runt den och då tjejen som blev förlamad

  Reply

 • Sandra Nöjd

  Stora tjejen!
  Här är en som inte har fått feber av 5mån vaccinet! Elton fick feber efter 3mån vaccinationen men ej efter den senaste 🙂 hoppas Lunabelle klarar sig!

  Reply

 • Laina

  Min dotter är född 13 oktober 2018. Så kan väl säga att våra graviditeter följdes åt. 🙂 Hennes sprutor har varit helt utan biverkningar båda gångerna. Så Lunabelle behöver inte få det denna gång. Håller tummarna att hon slipper det eller att det går snabbt över i allafall. 🙂

  Jag har sett alla era videos och vill bara ge dig en kram med styrka Jonna! Med allt som hänt så kommer du att ta dig ur detta och det kommer göra dig starkare!

  Reply

 • Lisa

  Min son fick varken vid 3 eller 5 månaders vaccinet någon biverkning alls! 🙏🏻😊

  Reply

 • Melina

  Min dotter tog 5 månaders vaccin för ca 2 veckor sedan hon har inte reagerat alls på den😊

  Reply

 • Viktoria

  Dottern har bara fått feber av första sprutan (3mån) men sen aldrig av nån annan, lillebror på 8mån har inte fått av nån av sprutorna än så hoppas de håller sig så ☺️🙌🏻

  Reply

 • Nathalie

  Vad skönt att det gick så bra tänk på att vissa förskolor inte tillåter att barn börjar hos dem om barnet inte är vaccinerade

  Reply

 • Jossan

  Varför ses de som inte vaccinerar som nån form av vandrade smitto härd? Bara för att man inte vaccinerat sig så går man ju inte helt automagiskt runt och bär på mässing och annat! Kikhosta är de t.ex 99,99% en själv elr äldre syskon som smittar mindre barn. För att för de äldre är de bara som en vanlig förskyldning så omöjligt att veta! Om nu vacciner är så bra, vad är då alla andra så oroliga över? Att deras vaccinerade barn ska bli smittad? Tyvärr så är vaccin är den största skämtet som uppfunnits. Men sjuka ser då de till att göra en iallfall 😔 Min dotter blev allvarligt vaccinskadad som bebis, vi var i chock och efter det började vi läsa på ALL fakta! Inte bara den som man blir ”matad” av från BVC elr läkare. De vet inte ens vad de talar om! En läkare har 4 sal timmar med information om vaccin under HELA sin utbildning! De säger de är HELT riskfritt, de kan bli öm där man sticker och om få lite feber och skrika lite. De stämmer inte!!!! Varför många barn börjar skrika är för att hjärnan sväller 😔
  De är helt valfritt, och vi gör alla de vi tror är bäst! Men det är verkligen inte riskfritt! Men mitt råd är att ta namnet på vaccinen gå in på FASS och läs! Utbilda dig själv i frågan, för de går inte att göra de ogjort! Läs boken Vacciner risker och skador och kolla in Linda Kjellmans klipp på Youtube!

  Reply

  • Nina

   Jävla foliehatt… nej dom skriker inte när dom får sprutan pga att hjärnan sväller. Dom skriker pga sticket/fasthållningen. Ingen jag träffat, varken privat eller i arbetslivet (vården) har påstått att alla vaccin är 100% riskfritt. Finns risker med allt! Och självklart så kommer det tyvärr finnas fall där det går illa, som med allt annat, men tänk på alla hemska sjukdomar vi levt utan i Sverige som vi nu på grund av anti-vaxxers har fått/riskerar att få tillbaka

   Reply

   • Jossan

    Jävla foliahatt på dig själv! Klart de skriker vid sticket, inte de jag menar! Men de bäbisar som har riktigt riktigt otur slutar aldrig skrika, skriker flera timmar/dagar. Och DET är för att hjärnan sväller! De är kvicksilver i vaccinet och de påverkar kroppen VÄLDIGT negativt! Läs på för 17!!

    Reply

   • Jossan

    Och de stämmer inte att de är de florerar mer sjukdomar nu än tidigare! Men de vill gärna att alla ska tro det! Vakna upp för fan! Läs på om hur många som DÖR, ja du läste rätt! Som DÖR av vaccinet och hur många som DÖR av ofarliga sjukdomar! ”Mässlingsutbrott” som tidningarna skriver om som ovaccinerade får skulden för när de är VACCINERADE barn som får de! MPR vaccinet t.ex är ett levande vaccin som smittar i upp mot 1 månad efter du tagit det och som ger mest allvarliga biverkningar. Men stannar de hemma i 1 månade för att inte riskera smitta andra? De är skrattretande hur naiva folk är.. Sluta tramsa och sök information i stället och läs allt som finns där och inte bara de som ni matas av från köpa studier av läkemedelsbolagen som tjänar pengar på detta!

    Reply

  • Sofie

   Eller ann-charlotte stewert på Youtube
   Samt vaccin.me

   Reply

  • Jossan

   Jag fick kikhosta när jag var 12.. Långt ifrån en vanlig förkylning! Jag var sjuk i tre månader och jag vaknade varje natt av att jag hostade tills jag inte kunde andas. När det var som värst var jag rädd för att somna för att jag inte viste om jag skulle vakna igen. Det är inte riskfritt att vaccinera sina barn eller sig själv men sjukdomarna man vaccinerar mot är inte att leka med.

   Reply

 • Dinah

  Tog 3 månades vaccinet på min son igår och vi mätte och vägde han samtidigt men fick liten chock när jag ser att han är lika lång som Lunabelle men två månader yngre 😂 lär väl ha en flaggstång till son kanske 😂

  Reply

 • Anne

  Det finns de som säljer artiklar men det är du nog medveten om. Har du läst innehåll i vaccinet?

  Reply

 • Elin

  Underbara barn av Anna jois
  Är en väldigt fin låt

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *