Listan är bantad!

Nu har vi fått ihop gästlistan till Lunabelles dop och vi lyckades banta ner det till 80st gäster och det är ungefär precis vad som får plats på stället vi ska vara på.
Nu är det bara att beställa kort och få iväg dom snarast så att folket inte hinner boka upp sig på något annat.

Jag tror att jag kommer vara extremt tjatig när det gäller dopet då jag verkligen är så himla glad och taggad över denna dag. Det ska bli så himla roligt och mysigt!

Men jag behöver lite hjälp från er. Jag ska skriva ihop ett körschema och det ska vara ca 30 min totalt med prat, ceremoni, sång, psalmer osv. Jag och Jocke är inte särskilt troende och där av gifte vi oss inte i kyrkan och har inte Lunabelles dop i kyrkan då det inte känns som oss riktigt.
Men där emot skulle vi vilja ha några psalmer eller dikter eller liknande som passar fint till ett dop.
Det ska alltså inte innehålla typ att det är Guds barn eller något sånt utan isåfall hellre ordet ”mirakel”. Förstår ni hur jag menar?
Om ni förstår så får ni gärna tipsa oss om fina psalmer och dikter som skulle passa till Lunabelles dop! 🙂

Comments 22
 • Alexandra

  Fast om hon inte döps i kyrkan så är det väl bara en namngivelse ni ska ha för henne ? ☺️ Att döpas är väl att man döps in i svenska kyrkan och kan därefter konfirmera sig bla. Eller ska ni ha präst på plats iallafall? 😊

  Reply

 • Em

  Tips på låtar;
  En sång till friheten
  Handens fem fingrar
  Det vackraste
  Av längtan till dig
  Lycka till!

  Reply

 • Petra

  Angående dikter så första tanken jag fick va att ni kan göra som egna små fina dikter, eller exempelvis se om era nära å kära kan skriva nån (bara två-tre rader) också. Dom ni inte läser kan ni ju ha kvar till Lunabelle sen när hon blir äldre 😊 Sen kan man lägga dom i en fin skål/burk å sen när de är dags för pratet så kan man läsa upp dom, berätta era känslor om lunabelle, hur ni fått gå igenom allt för att få henne, betydelsen av att ha henne i erat liv, lyckan, hur ni ser fram emot hennes uppväxt. Gällande psalmer så finns de jättefina barnsånger, ”älskad från första stund”, ”älskade barn”, ”himlen i min famn” osv. Googla på ”sånger om barn” så finns de flera forum med tips ex på FL. lycka till med dop-planeringen, jag räknar inte med nåt annat än att de kommer bli superfint! 😍

  Reply

 • Emma

  Psalmen ”du vet väl om att du är värdefull.” Är fin. En annan sång jag hört på dop är lilla barn” av Sarek, dock är det ingen psalm” men en fin text på låten.

  Reply

 • Susanne B

  på min systerdotters dop spelades en låt med piano och en tjej sjöng ”lilla barn” av Sarek.. det var makalöst vackert så den låten kan jag tipsa om 😊

  Reply

 • Susanne B

  Psalmen ”du vet väl om att du är värdefull” är också väldigt fin att ha på dop 🙂 inte så mkt gud och sånt i 🙂

  Reply

 • Johanna

  Sångtips är ”välkommen hem” med Sonja Aldén, sååå fin! Den hade vi på vår dotters dop nyligen 🙂

  Reply

 • Malin

  Theos sång är fantastisk fin! Den hade vi till våran dotter

  Reply

 • Malin

  Ett tips som vi hade på vår sons dop, Niklas Strömstedt ”Vart du än går” Himla fin låt och inte något Gud eller så…

  Reply

 • Ulrika

  En låt som var poppis när jag var liten på 70-talet är ”Välkommen till världen” med Lill-Babs. Finns på Spotify.

  Reply

 • Julia

  Som folk redan tipsat om är ”Du vet väl om att du är värdefull” så himla fin. Många kan den också sen innan.

  Reply

 • Veronica

  Välkommen till jorden med Lotta Ahlin. Helt fantastiskt text! Vi hade en kille som sjöng den ist. Men sök på den. Ni kommer inte att ångra er kan jag lova 😘 / Veronica.

  Reply

 • Angelica

  Jag har en jättefin dikt som vi hade på min sons namngivning. Verkligen jättefin och tror texten passar er. Har den dock bara i bildform, jag försöker skicka den till dig på nåt sätt så hoppas du får den o att du gillar den.

  Reply

 • Jessica

  Du vet att du är värdefull är fin sång.

  Reply

 • Anna

  Miraklet av Tomas Di Leva är väldigt fin. Kanske skulle passa…

  Reply

 • Cim

  Vi hade dop i helgen till vår dotter. Valde dessa tre låtar:
  A million dreams – från filmen Greates showman (gick in i kyrkan till den låten)
  Välkommen till jorden – Lotta Ahlin (otroligt vacker låt)
  En värld full av liv – lejonkungen (fin avslutning och lyfte även upp henne som i filmen blev en kul avslutning och alla log/skratta i kyrkan)

  Reply

 • emmy

  Om ni ska ha ett dop med en präst så får ni lov att följa ordningen som finns för dop, du kan inte göra ett eget ”körschema”. Dopet är enligt kyrkan ett sakrament och ert barn blir även medlem i kyrkan i samband med dopet. Psalmer kommer att innehålla Gud och det kommer även ungefär allt annat i dopgudstjänsten att göra också. Det är ingen skillnad på ordningen om ni har dopet i en kyrka eller på en annan plats, Prästen måste följa denna gudstjänstordning oavsett. Två psalmer ingår också, minst. Sen kan ni såklart lägga till fler dikter och sånger om ni vill.
  Bara så att du vet 🙂

  Reply

 • Emma

  Varför ska er dotter vara med i svenska kyrkan om ni inte är troende?

  Reply

 • Cecilia

  Vi hade ”du vet väl om att du är värdefull” på både vår sons dop och vårt bröllop. Räcker med första eller de två första verserna 😊
  Förresten – lunabelle kan ju vara en av de sötaste bebisarna jag sett😍

  Reply

 • BRITT

  Lyckans minut
  är det sant att jag håller ett barn på min arm
  och ser mig själv i dess blick,
  att fjärdarna gnistra och jorden är varm
  och himlen utan en prick?

  vad är det för tid, vad är det för år,
  vem är jag, vad bär jag för namn?
  du skrattande knyte med solblekt hår,
  hur fick jag dig i min famn?

  jag lever, jag lever! på jorden jag står.
  var har jag varit förut?
  jag väntade visst millioner år
  på denna enda minut

  En underbar dikt av Erik Lindorm Erik Lindorm

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *