Firar födelsedag och påsk

Idag har vi varit hos min mormor och firat mig lite i förväg och så har vi även firat påsk i förväg då vi under dessa tider egentligen skulle vara i fullgång med dokusåpan här hemma.
Men nu blir det ju inte av riktigt än. Men vi behöll ändå datumet för detta firande.
Jag älskar verkligen att åka till mormor och träffa hela familjen och äta god mat osv.
Tyvärr så vart det inte en jätte lång visit idag då Lunabelle har varit hård i magen i över en vecka nu trots bad, massage, kiwi, päron, plommon, temp, pysventil, olja, ja ni fattar. Vi har testat massor med saker men inget har riktigt hjälpt och det har gjort att hon sovit dåligt om nätterna pga att hon har ont och det gör ju så klart att även jag sover dåligt så jag var otroligt trött idag då Lunis valde att gå upp måånga timmar innan vi ens behövde.
Men men det var iallafall väldigt mysigt men sånna här middagar händer allt för sällan så det får vi se till att göra lite oftare!

Lunabelle fick ett STOOORT påskägg av gammelmormor med ett badlakan med tryck från frost, en klänning och ett par byxor, Såå fint!
Även vi andra ”barn” fick påskägg, men dom fick vi leta efter själva. Man kan ALDRIG bli för gammal för att leta efter påskägg, kom ihåg det! 😉
Jag längtar så otroligt mycket tills vi kan börja göra lite påsklekar med Lunabelle.
Jag hoppas att hon tycker att det blir lika roligt som jag och Jocke tycker haha!

Comments 8
 • Therese

  Prova att ge lactulose. Funkade här hemma med storebror när han var liten och började med smakisar. Han fick det i ca 4 månader, sen trappade vi ut det och hans mage har fungerat bra sen dess. 🙂

  Reply

 • Amanda

  Tips mot hård mage… har du provat göra egen plommon pure då blir den mer koncentrerad, dem man köper innehåller väldigt mycket vatten. Och ge varje dag det kan ta 2-3 dagar innan det släpper. Blötlägg torkade katrinplommon i vatten ett par timmar och mixa. Eller om man inte vill göra för mycket på en gång ta 3-4 plommon pressa med en vitlökspress och mosa lite med en gaffel och vatten till en lagom konsistens.

  Reply

 • T

  Gå till läkaren och f0 forlax junior utskrivet. Min son har varit hård i magen sen han föddes (1år nu) och han får forlax junior och grmmagjort aprikospure och det har hjälpt jätte mycket!

  Reply

 • Linda

  Jag blande varje dag några skedar plommonpure i vällingen o de gjorde susen på min dotter…

  Sen är ju magmassage av magen bra samt cykla.med benen några ggr om dagen…
  Hoppas hon få ordning på sin mage….

  Reply

 • Agneta

  Hej Jonna all sorts frukt sätter fart på magen. Pröva att massera magen och cykla med benen. Mvh Agneta

  Reply

 • Emma

  Hej min dotter har haft problem med magen sen hon kom hon blir 3 i september. Vi får ge henne movicol varje dag men endå kan hon bli förstoppad då tar vi massor med messmör i hennes välling som hon får till natten och dagen efter släpper det i värst fall för hon det i kvälls vällingen igen men max två dagar och så släpper det. Pröva ha det i lunabells ersättning pröva en flaska och se om det händer något kom ihåg att ta en storklick och så är det bara att testa er fram om ni behöver ge det i en flaska till. Hoppas det löser sig med hennes mage inte roligt att se dom små ha ont i magen. Ni är bäst
  Mvh Emma

  Reply

 • Evelina

  Har tyvärr Inget tips för förstoppning mer än det du prövat, ville bara säga vilken superfin bild på Lunabelle! 🙂

  Reply

 • Emma

  Tips mot trög mage, utöver det du redan provat, är egengjord katrinplommonpuré som tidigare nämnt här ovan samt messmör i mjölkersättningen. Ta en klick messmör i ersättningen dagligen så motverkar det förstoppning, 🙂

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *