utslag

Jag har fått utslag på hela kroppen och jag vet inte vart det kommer ifrån, det är jätte svårt att få på bild då det inte riktigt ger någon rättvisa jämn fört med verkligheten.
Det är röda svullnader och det ser liksom lite rödblommigt ut på vissa ställen medan på andra ställen är det en svullen upphöjdnad som är röd och endel är vita. Det kliar som faaaan och där det är värst är under högra foten.
Jag har inte panik över det så att jag måste uppsöka läkare, iallafall inte än. Men det är väldigt jobbigt att det kliar så mycket som det gör.

Comments 41
 • Ida

  Jag har fått likadant, mitt barn är ca 25 dagar äldre än Lunabelle så vet inte om det har något samband (förlossningen alltså) så dela gärna med dig av svaren om du får några vettiga. Har tänkt boka tid till vårdcentralen men är så himla seg och skjuter upp sånt hela tiden.. 🙂

  Reply

  • mrslundell Post author

   självklart gör jag det om jag får reda på vad det kan vara! 🙂
   Håller med dig om att man hela tiden skjuter upp att boka läkartid haha!

   Reply

   • Linda

    Jag får såna av kraftig ångest då kommer det ibland ovanför brösten ibland hela
    Kroppen lite olika. Så förmodligen stress du får de av eller ångest. Jag har även bipolär o då kommer de ofta i perioder stor kram ❤️Men värt o kolla upp

    Reply

 • Jessica

  Nässelutslag tycker jag det ser ut som.. jag har fått det några gånger, uppkommit 2 ggr pga stress

  Reply

 • Petra

  Det ser ut och låter som nässelutslag/nässelfeber. Om det är så så kan det gå över av sig själv men om du får andningssvårigheter eller blir svullen så ska du söka direkt. Det kan ha med någon allergisk reaktion att göra men är ju svårt att veta. Kanske ätit något du inte brukar? Jag hade det när jag var liten och fick söka för det, få medicin och sen försvann det snabbt 🙂

  Reply

 • Emma

  Nässelutslag kan behöva behandlas med antihistamin, allergiskreaktion på något du ätit. Sök läkare för att få hjälp att lindra klådan

  Reply

 • Nicole

  Jag far lite utslag till och från som ser ut som bild nummer två, dock kliar det inte men jag köpte en kortison kräm på apoteket. Funkar för mig men det behöver ju inte vara samma sak. Har du provat det?

  Reply

 • jennie

  nässelutslag?

  Reply

 • Jennifer

  Liknar utslag min plastmamma hade något år efter förlossningen. Tror det var torrhetsfläckar.
  Tror hon fick Cano Derm utskrivet. Vill tillägga att hon är en sådan som är noga med återfuktning osv.

  Är dock inte säker på att det var torrhetsfläckar det var hon hade.

  Reply

 • Catarina

  Nässelutslag ser det ut som tycker jag!

  Reply

 • A

  Ser ut lite som nässelutslag.

  Reply

 • Emma Larsson

  Hej jag får exakt sånna utslag när jag äter tomat m.m. som jag är allergisk mot alltså får jag en allergisk reaktion. Så jag rekommenderar att kolla upp vad de är efter som om det är en allergisk reaktion kan det ju vara bra att sluta äta eller ta medicin mot det du är allergisk mot.

  Reply

 • Therese

  Skulle tro att det är nässelutslag. Det kan man få när man är vanligt förkyld eller av stress. Finns receptfria läkemedel mot allergi på apoteket fråga där vad du ska ha och kolla om det hjälper.

  Reply

 • Emelie

  Nässelutslag ser det ut som, går över efter några dagar 👍

  Reply

 • Therese

  Är inte så kunnig angående just sånt men de ser ut som nässelutslag iaf på ena bilden , som kan förvärras av stress men jag kan ha fel 🙂

  Reply

 • Karin

  Jag har något liknande men jag har aldrig varit gravid och mina kliar inte 😮

  Reply

 • A

  Kolla om det kan vara ringorm?

  Reply

 • Helen

  Är det inte myggbett? Det är galet med mygg på min ridskola här i Norrköping. Myggen vaknade tidigt i år.

  Reply

 • Helena

  Haft så också mina kom och gick och läkaren sa nässelutslag! Tog vanliga allergitabletter som har antihistamin i sig och de la sig på 2 dagar typ.

  Hade mindre och strörre och dom kliade satan! Hoppas de lugnar sig!

  Reply

 • Renee

  Hej! Sådana fick jag med efter förlossningen för 17 år sen. Mina var nässelutslag/ urtikaria, kliar dom den och har återkommit genom åren. Kolla upp dina produkter( både mat och hygien) om det finns citronsyra E 330/ citric acid, den är konstgjord utav mögel. Det kan trigga igång utslagen men har även andra orsaker. Googla.

  Reply

 • Therese

  Det är inte ringorm du har fått då?

  Reply

 • Kajsa

  Nässelutslag kanske? 🙂

  Reply

 • Pala

  Hej Jonna!
  Jag är nästan helt hundra på att det är nässelutslag. Det är en allergisk reaktion som kan uppkomma för lite allt möjligt. Absolut inget farligt men väldigt irriterande. Sambon har samma problem. Kylbalsam hjälper mot klådan, varm duschar kan göra det värre och ringer du till tex. KRY så kan dom skriva ut bra medecin som du kan ta vid behov. Utslagen försvinner på allt ifrån nåt dygn till en vecka.

  Reply

 • Lizette

  Du har väl såklart redan googlat, men jag tycker det ser ut som nässelutslag. Såhär säger netdoktor om nässelutslag.
  ”Nässelutslag visar sig som blekröda eller hudfärgade och upphöjda, kliande utslag i huden.

  Några möjliga utlösande faktorer för nässelfeber är födoämnen (jordnötter, nötter ägg, mjölk och skaldjur), insektsbett eller vissa läkemedel. Nässelutslag kan också orsakas av kyla, värme, vatten, sol, tryck, riven hud, vibrationer och ansträngning.

  Reply

 • Anna

  Det ser ut som nässelutslag, inget farligt men kliar som tusan.

  Reply

 • Amanda

  Du kanske är allergisk mot något?

  Reply

 • Frida

  Hej! ville bara skriva till dig angående dina hudförändringar . Har du läst /hört nåt om ”staseksem”? Man kan få det av för högt tryck i venerna . Säger inte att det är det utan menär att du kan läsa och se om det kan stämma in på dig 🙂

  Reply

 • Emma

  Urtikaria ( nässelutslag).
  Kliar nått hemskt!
  Finns inte så mycket att göra mer än att lindra symtom.. Om du inte vet att du kan reagera på parfymer mm och nyligen bytt tvätt/Sköljmedel eller tvål/shampoo eller dylikt. Jag fick det när min son var ca halv året och det kom och gick i flera månader värst på nätterna.
  Hoppas att det blir bättre snart!

  Reply

 • Beatrice

  Det ser ut att vara nässel utslag.
  Mycket vanligt att få .kliar som bara den.
  Kontakta sjukvården för kontroll.man kan prova med allergitabletter några dagar.

  Reply

 • Malin

  Ser ut som nässelutslag? Allergisk reaktion utav något?

  Reply

 • Agneta

  Hej Jonna angående dina hud utslag .så ser det ut som nässelutslag. Men kolla upp det hos läkaren tycker jag och skriv ett med tillbaka och berätta var det va .Hälsa Lilla söta Lunabell och Jocke och hundarna mvh Agneta

  Reply

 • Agneta

  Hej Jonna angående dina hud utslag så ser det ut som nässelutslag. Men jag tycker ändå att du ska besöka en läkare och få veta vad det är.Hälsa Lilla söta Lunabell och Jocke och hundarna mvh Agneta

  Reply

 • Camilla

  Det ser ut som ringorm, det är smittsamt och man kan få det av husdjur. Gå till vårdcentralen och få salva

  Reply

 • Camilla

  Det ser ut som ringorm! det är smittsamt och man kan få det av husdjur. Gå till vårdcentralen och få salva

  Reply

 • Mathilda

  Hade rekommenderat att ta en Clarityn tablett som är en allmän allergitablett. Det finns att köpa varssom helst, typ Ica, pressbyrån osv. Och smort med en hydrokortison kräm för att dämpa klådan. Det finns på apotek och är receptfritt.

  Reply

 • Hanna

  Har också fått såna utslag i samband med förkylning/stress. Kliade i hela hårbotten också, höll på att bli galen. Men det gick över av sig självt så det va skönt!

  Reply

 • Emilia

  Hej, jag hade såna utslag för ett tag sedan.
  Som du beskriver hade jag också.
  Jag uppsökte läkaren och fick reda på att det var allergiutslag.
  Tar nu tabletter sen 1 månad tillbaka och de har försvunnit helt.
  kram

  Reply

 • Spot

  Theralen fick jag utskrivit.
  Ser att din sida inte är korrekt med http. Har du funderat över det och fråga spotlife hur de ska göra med säkerheten?

  Reply

 • Sara

  Min kompis fick nässelutslag regelbundet, sedan kom hon på att det var i samband när hon drack vanlig Coca-Cola? Bara tänkte om det skulle vara samma för dig. Men kompisens försvann efter typ 40min så är nog inte samma.krya!!!❤️

  Reply

  • mrslundell Post author

   ytterst tveksamt då jag inte dricker det hehe. Men var det något specifikt ämne i colan som hon fick det av? 🙂

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *