Nässelutslag

I inlägget igår ang mina utslag så skrev jag ju att jag inte tänkte söka någon läkartid än men under natten spred sig utslagen något enormt och klådan blev bara värre och värre. Nu har jag utslag överallt förutom i ansiktet men snart klättrar det väl upp där med. Det är på käkbenet och bakom öronen är det som högst upp nu.

Jag var iallafall hos läkaren imorse då det inte blev så mycket sömn pga klådan.
Doktorn sa att jag hade fått nässelutslag inifrån och alltså inte lokalt och att det förmodligen berodde på stress. Jag kan ju inte direkt neka till att jag eller VI inte har det stressigt med allt som det är nu. Och man blir väl inte direkt förvånad att jag råkar ut för något sånt här heller. Alltid är det något och det känns som att jag inte ens hinner att bli frisk eller läka innan jag drabbas av något nytt. Så himla typiskt alltså…

Jag har iallafall fått tabletter utskrivet så nu hoppas vi att detta försvinner snabbt och att vi får vara friska ett tag framöver!

Comments 8
 • Agneta

  Hej Jonna så bra att du gick till läkaren och fick veta va det var och att du fick medecin mot klådan.Skriv gärna om du har tid en rad tillbaka .kram Agneta

  Reply

 • Mikaela

  Fick nässelutslag över hela kroppen för några år sen. Klådan var hemsk kommer jag ihåg.

  Reply

 • ToT

  Mitt barn hade det som barn, och även angioödem alltså läppar och händer och även annat kan svullna. Såg ut som en enda stor röd upphöjning. Ingen läkare hade sett nått så illa. Fanns knappt ingen vanlig hud. Fick både antihistamin och kortisontabletter. Det kan ta upp till flera veckor att bli av med så att skriva att det går över på några dagar till en vecka är lite felaktigt. Det är väl vanligast men kan vara betydligt längre. Kortisonet tog faktiskt ner tiden och gjorde det mindre plågsamt.

  Det är inte alls omöjligt att det beror på stress men det kan vara vad som helst. Nu börjar ju pollen plus att det kan vara korsreaktioner, Du äter en sak tex fisk och sen ett äpple senare och hupp så har du det. Det kan vara hund kontra mat. Det kanske var klubban du sög på. Vet inte när du gjorde det och när det här kom. Kan vara förkylning, ja vad som egentligen. Bara viktigt att åka in om det sätter sig i luftvägarna. Hoppas det går bort snart.

  Reply

 • Emma

  Har också haft nässelutslag över hela kroppen 1 gång, det var inte roligt 🙁

  Reply

 • Lena juchert

  Å fy vad jobbigt har också haft sånt vet hur det känns hoppas att det blir bra snart många kramar från Lena j 😩 ❤️❤️

  Reply

 • Samuel

  När kommer nästa video

  Reply

 • Egon

  Hej Jonna, jag hade också dessa nässelutslag i flera år förut. Tog blodprov på flera olika saker men de hittade ingenting och kom tillslut fram till att det förmodligen satt i konserveringsmedel/färgämnen. Led av detta i över 2 år. Doktorn sa att det var en allergi som brukade vara i ett par veckor och då hade jag haft det i ett år redan.

  Hoppas det löser sig!

  Reply

 • Jenny

  Usch, krya på dej ❤️

  Är samma för mej, hinner inte bli kry förrän nästa grej kommer.. 😔

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *