Lunis börjar få tänder!

Det börjar växa lite i Lunabelles mun nu, hon börjar nämligen få tänder!!
Två stycken där nere håller på att komma upp men den ena är liiite mer uppe än den andra.
Jag försöker få en bild på det då jag vill ha det som minne till hennes ”om mig-bok” men hon är inte den lättaste att ta bild på nu, speciellt inte i munnen då hon hela tiden ska ta för tungan, vrida huvudet osv. Ja, ni med barn känner nog igen er haha!

Hon verkar inte ha jätte ont utav det hittills men där emot så kliar det så hon måsta ständigt bita på saker. Jag har även hört att bebisarna brukar få diarré ihop med att tänderna kommer men inget sånt har vi märkt än. Och Lunabelle har ju lite problem med magen fortfarande även om det är lite bättre än sist jag skrev om det.
Bajset är stenhårt och det kommer liksom ut som en boll.
Men BVC har nu sagt att vi ska presentera vatten för henne så det försöker vi få i henne lite då och då i hopp om att det ska bli lite bättre konsistens på avföringen. Och om det inte skulle hjälpa så skulle vi nu ta till med både oral och anallösning. Men jag vill inte ta till med det innan jag testat tillräckligt med ”hemmaknep” innan. Hon är inte alls lika ledsen över det längtar iallafall utan hon tycker bara att det är lite jobbigt när det just ska ut. Och det förstår jag ju såklart!

Comments 5
 • Tess

  Har ni provat lite olja i ersättningen? Det gjorde vi när vår flicka var i samma ålder och det satte fart på bajseriet 😊

  Reply

 • Viktoria

  Har själv en liten kille som blir hård i magen och kan hålla sig flera dagar men vi fick husmorstipset messmör av bvc och de har faktiskt hjälpt. Jag blandar i 1-2tsk i ersättningen på kvällen. Funkar toppen bra 👌🏼

  Reply

 • Sanna

  Hej!
  Min dotter hade väldigt mycket problem med magen när hon var liten bebis. Extremt hård och grät under varje bajsning. Började med ungefär 2 msk messmör i ersättningen och efter nån vecka så släppte det ordentligt och jag fortsatte. Så fort jag slutade blev hon hård i magen igen. Så testa det, och kör på det ganska länge eftersom det tar en stund innan det funkar. Stackars Lunis!

  Reply

 • Louise

  Pröva en tsk rapsolja i ersättning. Messmör sa vår Bvc sköterska att man inte ska ge pga det innehåller för mycket salt som inte är bra för barnen.
  Vet att 1177 tipsa mig om messmör o jag ifrågasatte det på Bvc. Tydligen något som beslutats om nyligen att de inte ska rekommendera det 🙂

  Reply

 • Camilla

  Fina fina underbara Lunisen 🥰❤
  Usch så jobbigt. Jag använde messmör, katrinplommonpure.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *