Tänderna spricker upp

Nu har Lunis blivit betydligt mycket mer känsligare med tänderna. Dom bara växer och växer för varje dag nu och väldigt snart kommer dom att spricka upp men nu märks det att det börjar göra riktigt ont på henne. Diarrén har kommit nu med och helt ärligt så känns det ganska skönt eftersom att hon har varit så hård i magen ett tag nu. Men vi får hoppas att hon inte blir röd i rumpan och att det inte börjar svida bara.

Någon som vet om det bara gör ont innan tänderna spruckit upp eller om det gör ont ända tills hela tänderna är uppe? Mitt hjärta går sönder när hon har så ont i mellan åt!
Och hjälper alvedon någonting alls mot detta? Man vill ju som sagt inte ge det i onödan och man vill heller inte utesluta det om det faktiskt kan lindra lite.

Comments 24
 • Madelene

  Bara tills det spricker. Sen känns det inte mer. Iallafall inte på min tjej och flera som jag känner.

  Reply

 • Pauline

  Hej. Ett tips är att stryka lite flytande alvedon på tandköttet där tänderna kommer, har funkat kanon på alla mina barn 🤗 Lycka till och ni är helt fantastiska på alla sätt💕

  Reply

 • Nathalie

  Det gör bara ont när tänderna spricker upp men inte sen och Alvedon kan hjälpa men det är olika från barn till barn

  Reply

 • Sanna

  Det är så individuellt det där med tänderna. Vår son är 10 månader och har 8 tänder. Dom har kommit utan minsta tecken på att det gör ont eller att han har varit irriterad. Det enda som blev var vid första tanden att han var lite lös i magen.

  Reply

 • Ia

  Ni kallar ju Lunabelle för ”Bellen” ibland, bara så ni vet så bellend->bell end på engelska (låter precis som bellen) betyder k*khuvud, ollonhuvud, ja du fattar. Tänkte bara säga det ifall ni inte visste. Lunis och Bellis har så vitt jag vet inga engelska synonymer 😀
  Angående kläder för ett barn på en begravning, jag hade mörkblått på min son på släktingars begravningar, sonen var då 1,5år. Bekväma men mörkare plagg.

  Reply

 • Sandra

  Du kan gnugga flytande Alvedon på tandköttet. Ska också finnas en salva att köpa för just tandsprickning 🙂

  Reply

 • Jaezmine

  Hej fina!

  Vi gnuggade Alvedon på tandköttet när tänderna började komma och framför allt innan läggdags då det spänner lite extra på nätterna 😊 Funkade fint hos oss så kan ju vara värt att prova så slipper hon dessutom få i sig en större mängd Alvedon 😊

  Kraaaaam ❤

  Reply

 • Viktoria

  De finns en kräm på apoteket som man kan strycka på tandköttet som ska lindra 👌🏼

  Reply

 • Elin

  När dotterns tänder började spricka igenom här hemma och hon var väldigt gnällig och påverkad av det gnuggade vi lite Alvedon på tandköttet (häll lite på fingret och gnid där det är påväg att spricka). Det hjälpte jättebra och nätterna blev lite lugnare. Och när tandsprickningen är över mår de små bättre, hela tanden behöver inte komma upp för att de ska vara sig själva igen.

  Reply

 • Anna

  Ipren hjälper bättre och smörja det på tänderna. Krämen till tandsprickning på apoteket hjälper dock inte så bra på mina men kan vara annorlunda för dig. Annars är det krämer till tänder och gumpen men dock inte svenska. Polska är suveräna om ni har någon polsklivs.
  Brukar göra ont tills tanden är uppe helt från tandköttet.

  Reply

 • Martina

  När sonen va liten o tänderna höll på o spricka igenom så tog vi flytande alvedon på tandköttet. Klart att dom inte ska ha ont. ❤️
  Måste bara säga att jag tycker ni e helt underbara. :).
  Ha en härlig valborg.

  Reply

 • Josephine

  När de får sina tänder gör det ont i tandköttet och vi gav alvedon som hjälp vid natten, för att underlätta lite. Helt ok enligt våran bvc.

  Oftast brukar de bara ha ont när de första tänderna kommer för sen vänjer de sig med känslan. Det sa BVC, och det har vi märkt av. Kanske är individuellt.

  Det finns en kräm man får med i gratisboxar/gravidboxar och finns på apoteket som är bra att smörja mot där det växer en tand. Funkade bra, man masserar typ tandköttet. Lycka till! Och i det inlägget om bebiskläder på begravning. Min dotter hade en svart spetsklänning på sig, men de är väl de enda som ”får” ha vilken färg som helst på sig. 🙂 Kram <3

  Reply

 • J

  Tror det bara gör ont just när dom ska spricka igenom huden. Testa multi mam dent finns att köpa på apoteket. En bedövnings salva att smörja vid tandsprikning. Funkade jätte bra för oss👍

  Reply

 • Micaela

  Hej!
  Min lilla Bosse håller på att få tänder eller en har spruckit igenom. Har har jätte ont, vi har givigt alvedon dom dagarna som han bara skriker samt vägrar att äta. Och det har hjälpt honom, jag tror det endast gör ont när tänderna spricker igenom. Men svårt att säga..

  Ha en bra Tisdag

  Reply

 • Bf juni 2018

  Våran gosse har redan o tänder och han är 10 månader. Du har säkert märkt att det är svårt att veta ifall dem har ont eller om de bara kliar i munnen. Vi la alla nappar och bitringar i en glasslåda i kylen och på så sätt kunde iaf vi se ifall de var klåa eller ont. För var de ”bara” att de kliade så hjälpte en kall bitring riktigt bra och en kall napp var bra inför nattningen. Vissa gånger då inte kyla hjälpte så gav vi alvedon till natten så han kunde slappna av bättre. Såhär i efterhand så tror jag nog det var som värst just innan tanden verkligen sprack igenom och när tanden väl var en bit uppe så var de mest att de kliade.

  Reply

 • Josefin

  Jag brukade smörja in tandköttet med alvedon på mina barn😁 funkade jättebra och man behöver inte alls ta så mycket!👍

  Reply

 • Hanna Andersson

  Smörj tandköttet med flytande alvedon 👏🏼😀

  Reply

 • Emily

  Det finns en kräm på apoteket som heter Multi – MAM babydent. Fråga på apoteket bara om kräm mot tandsprickning. Det har räddat Alesso från mycket smärta och oss från att se han så ledsen och ha ont.

  Det gör absolut ingenting om de sväljer salvan heller. Ett tips är att torka lite i munnen med en ren liten handduk så det blir lite torrt i munnen, då blir effekten snabbare.

  Det gör sån skillnad! Testa! kram

  Reply

 • Emma L

  Min dotter är snart 9 månader, och har fått 2 tänder nere. Och hon hade ont och var påverkad av dom tills dom kom upp, sen var det inte mer!

  Men jag rekomendera dig att köpa baby dent!
  Den har hjälpt mig, och hjälper mig nu med vid dotterns tandsprickning!
  Det är en så kallad bedövningskräm, som är ofarlig. Man smörjer den morgon och kväll, finns på apoteket 😁

  Reply

 • Jenny

  Vi brukar massera vår sons tandkött med flytande alvedon. Brukar hjälpa 🙂

  Reply

 • Sandra

  Min pojke hade bara ont när de var på väg att komma och under tandsprickning en, när det öppnat sig så gjorde det inte ont längre (av hur han reagerade) 🙂

  Reply

 • Kristina

  Finns en gel som du kan köpa på apoteket som heter ”multi-mam baby dent” den är till för att lindra när tänderna håller på växa fram. Funkade jätte bra med min son i allafall … bara att smörja in liten på tandköttet på henne. Ha gärna tuben i kylskåp så blir det lite kylande effekt också 🙂 lycka till!

  Reply

 • Kristina

  Det finns en gel som du kan köpa på apoteket som heter ”multi-mam babydent” som du borde testa. Jag använde de till min son och jag tyckte det funkade ganska bra , gelen är till för att lindra när tänderna håller på att växa fram. Bara att smörja in tandköttet med gelén, ha gärna tuben i kylskåpet så blir set lite kylande effekt. Lycka till 🙂

  Reply

 • Lena

  Det ska göra ont då när dom spricker igenom har jag hört..
  På vår dotter ( lite över 6 månader ) så märkte vi inte ens något när dom sprack igenom , dock så har det varit jobbigt sen hennes första tand kom.. så vet inte hur det är med de där , hon brukar få ont efter en stund med matning , antagligen pga skeden som går emot hela tiden.. då är Alvedon vår räddning!
  vi gnuggar in det runt hennes tänder å väntar en stund , antingen kan vi fortsätta ge henne mat igen eller så får vi ge flaskan istället.
  Men det har varit en jävla påfrestande period sen hon fick tänder.. ( hon är normalt sett en jätte lugn bebis å vi har rena lyxen men nu så usch , det pendlar så mycket i hennes humör å ibland står man inte ut…

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *