Byta bilstol?

Nu när vi ändå snackat lite om när man ska byta höjden på spjälsängen så tänkte jag också passa på att fråga hur länge ni använde babyskyddet innan ni bytte till bilstolen? Jag börjar nu gå i tankar om att byta till bilbarnstolen istället för babyskyddet då jag tycker att det är sjuukt tungt att bära Lunabelle i den nu så jag bär henne helst utan och för att det är väldigt krångligt att sätta i henne i babyskyddet igen om det tex redan sitter i bilen för att man valde att bära henne i famnen ist för i babyskyddet när man skulle in på affären tex.
Självklart så ska vi fortfarande ha bilstolen bakåtvänd fortfarande, ALLTID till MINST fyra år!!

Men nu av intresse undrar jag när ni bytte stol?

Comments 12
 • Jessica

  Jag tror vi bytte vid 6 månader för babyskyddet blev för trångt. Jag har läst att man ska byta så fort barnet kan sitta ordentligt utan stöd, vilket min son kunde när vi bytte. Bilstol nr 2 sägs vara mycket säkrare än babyskyddet.

  Reply

 • M

  Barnet ska kunna sitta själv stadigt (tex på golvet) innan man byter från babyskydd till stol. Kolla även den bakåtvändastolens krav på minimum vikt / längd.
  🙂

  Reply

 • Jane

  När bebis kunde sitta helt själv utan ryggstöd,då bytte vi till stol nummer två 🙂 och för vår del blev det Besafe👌🥰

  Reply

 • Emelie

  Man brukar säga att barnet ska kunna sitta stadigt innan man byter till stol nr 2 🙂 mina 3 småtroll har nog varit runt ca 6 månader när vi bytt 🙂

  Reply

 • Sophie

  Man kan byta till bilbarnstol så fort dem sitter stadigt. Så ni kan byta stol nu 🙂

  Reply

 • Carolin

  Vi bytte vid ca 8-9 månader :). Rek är att byta när barnet sitter själv eller med stöd förutsatt att delen i bilstolen sitter i lagom höjd så de ej blir förstört flabb barnet trillar ut vid ev en krock. Så tror nog ni kan byta redan nu om ni önskar sålänge selen inte sitter för högt på henne. Hon är otroligt söt <3.

  Reply

 • Jenny

  Vid åtta månader bytte vi till bilstol. Kunde bytt redan vid 7 månader faktiskt 🙂

  Reply

 • Camilla

  Minns inte men så fort det gick och var möjligt för som du skriver det är tungt att bära runt på den

  Reply

 • Lina

  När de passerat 9 kg i vikt !

  Reply

 • Amanda

  Bytte när vi märkte att hon försökte sätta sig upp i babyskyddet. Så 6 månader var hon. Dem rekommenderar att man byter så snart dem kan sitta med stöd då nästa bilbarnstol är säkrare än babyskyddet 🙂 vi köpte en axkid minikid och älskar den! Så rekommenderar!

  Reply

 • Elise

  Jag tror att vi bytte när dottern var ca 7 /8 månader då hon var för lång för babyskyddet då (huvudet nådde upp till kanten) 😊 Dottern har alltid älskat att åka bil men tyckte det var ännu roligare med nya stolen som gjorde att hon såg ut lite mer genom fönstret. Var väldigt skönt för oss också då de som sagt blir väldigt tungt att bära dom i babyskyddet då de blir större 🤗

  Reply

 • K

  Vid 6 månader och spjälsängen ska man ändra läge när de kan sätta sig upp själva 🙂

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *